Waarom voor een visgraatvloer in rigide vinyl kiezen en niet voor parket?

Gepubliceerd op
visgraat Hirame
visgraat Hirame
visgraat Unagi
visgraat Unagi
visgraat UNI
visgraat UNI
visgraat Unagi
visgraat Unagi
visgraat Buri
visgraat Buri

Visgraatvloeren spreken enorm tot de verbeelding. Ze doen denken aan de ‘grandeur’ van chique herenhuizen en hebben een nostalgische sfeer. Maar ook in hedendaagse interieurs zijn ze enorm populair. En dankzij rigide vinylvloeren kun je deze sfeer ook makkelijk bij jou thuis creëren. Deze eyecatcher in huis, voegt een warme, speelse toets toe. Het is een waardig alternatief voor een echte plankenvloer. Waarom voor een visgraat vinylvloer kiezen en niet ‘the real deal’ in hout? Ontdek 7 goede redenen. 

1. Een authentieke uitstraling

Een vloer in visgraatpatroon is heel kenmerkend: korte plankjes liggen in een V-vorm tegen elkaar en vormen samen een zigzagpatroon over het vloeroppervlak. De Floorify rigide vinylvloeren in visgraat hebben een voelbare houtstructuur, variatie in de planken, een matte glans en subtiele voegen. Hierdoor heeft de vloer dezelfde authentieke uitstraling als een echte houten visgraatvloer. Of je nu fan bent van een jaren dertig woning, of een moderne nieuwbouw met een landelijk of Scandinavisch interieur, een visgraatvloer past er perfect en zorgt voor de nodige warmte en gezelligheid. Knap toch? Ontdek het aanbod visgraatvloeren in vinyl.

2. Geluiddempend

Een houten vloer kan wel eens kraken als je erover loopt. Dat heeft voor sommigen misschien zijn charme, maar is meestal niet gewenst. Of je nu je baby rustig wil laten slapen, de buren hun rust wil gunnen, een dansje wil doen, ’s avonds stiekem wil gaan snacken, of wat dan ook, ... Met een geluidsabsorberende rigide vinylvloer, gecombineerd met een goede ondervloer, mag je gerust zijn. Bovendien voelt de vloer veel warmer aan dan hout en is het dus veel aangenamer om met blote voeten of met kousen over te wandelen. Ontdek hoe comfortabel een vinylvloer van Floorify is.

3. Een voordeligere prijs

Visgraatparketvloeren in massief hout of fineerparket hebben een stevig prijskaartje. Niet alleen voor het materiaal maar ook voor de plaatsing door een professional tel je heel wat geld neer. Een visgraatvloer in vinyl is een kwaliteitsvol, betaalbaar alternatief. Een authentieke uitstraling, voor minder geld. Da’s een win-win. Toch? Je koopt je vinylvloer samen met de bijpassende ondervloer voordelig in een winkel in je buurt. Hierna kun je er makkelijk zelf mee aan de slag.

4. Makkelijk en snel te plaatsen

Een visgraatvloer in rigide vinyl plaatsen is eenvoudiger dan een houten visgraatparket leggen. Dit kun je namelijk ook zelf, terwijl je anders moet rekenen op de skills van een professional. Ook is de plaatsing van een vloer in klikvinyl makkelijker dan het verlijmen van een soepele vinylvloer. Gewoon op maat snijden met een stanleymes, en de planken in elkaar klikken. Je moet er wel je hoofd bijhouden wanneer je je vloer legt. De instructievideo’s zijn handige hulpmiddelen om ermee aan de slag te gaan. Zo leer je er hoe je de eerste driehoeken plaatst, hoe je de eerste rijen op maat snijdthoe je de volledige ruimte opvult en hoe je kan afwerken tegen de muur. Neem alvast een kijkje!

5. Makkelijker te onderhouden

Nadat je vloer geplaatst is, hoop je er je nog lang van te kunnen genieten. Bij een echte houten vloer volgt na een tijdje best wel wat arbeidsintensief onderhoudswerk. Een vinylvloer daarentegen is vlekkenresistent, behoudt zijn uitstraling en vraagt veel minder onderhoudswerk. Je kan hem makkelijk periodiek schoonmaken met water en een pH-neutraal onderhoudsproduct (zoals het onderhoudsproduct Conny). Lees hier de onderhoudstips.

6. Een langere levensduur

Ook duurzaamheid staat centraal bij Floorify. Voor de rigide vinylvloer worden hoogwaardige kunststoffen gebruikt waardoor de levensduur bijzonder lang is, met een garantie tot 25 jaar (of zelfs 30 jaar als je de Floorify Performance ondervloer gebruikt). De vloer is dus van betrouwbare kwaliteit en bevat dus ook geen schadelijke stoffen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van lijmen en is hij dus  100 % veilig. Hierdoor kan de vloer makkelijk gerecycleerd worden. Tip: Lever dankzij Floorevive je snijresten terug in, en laat de overschot correct recycleren. Lees meer over Floorevive.

7. Te combineren met vloerverwarming

Een houten parketvloer kan je combineren met vloerverwarming, maar dat is niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk heel wat zaken waar je rekening mee moet houden om genoeg warmte in je ruimtes te krijgen. Dit is dus niet optimaal. Bij een rigide vinylvloer kan dat gelukkig wel zonder problemen. Die laat de warmte namelijk veel makkelijker door. Ook bestaat er een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming. Lees meer over Floorify Performance ondervloer

Lees ook: Kun je vinylvloeren combineren met vloerverwarming?

Benieuwd naar alle voordelen van rigide vinylvloer van Floorify? Ontdek ze hier.

Interesse in een mooie, duurzame, voordelige vloer in visgraatpatroon? Of liever een planken- of tegelvloer? Ontdek het aanbod rigide vinylvloeren op de website, in de gratis te downloaden inspiratiebrochure of bij een Floorify-verdeler in je buurt

   

standaard