Vinyl vloeren en vloerverwarming, een perfecte match

Gepubliceerd op 15 December 2020

Op kousenvoeten kunnen lopen in huis terwijl je geniet van de behaaglijke warmte van vloerverwarming … Klinkt goed, niet? Vloerverwarming heeft interessante voordelen, maar met welke vloerafwerking combineer je het? Ontdek waarom een vinyl vloer een uitstekende match is.

Vinyl vloeren voelen altijd warm aan

Met wat voor vloer geniet je het meest van je vloerverwarming? Met die vraag in het achterhoofd kom je algauw uit bij een vinyl vloer, want die voelt altijd warm onder je voeten. Vinyl vloeren absorberen de warmte en nemen meteen de omgevingstemperatuur aan. Zo dragen ze bij tot meer gezelligheid in huis, ook als je geen vloerverwarming hebt. Plaats je geluidsabsorberende Floorify vinyl vloer op een Comfort-ondervloer en je bekomt een heerlijk zacht loopoppervlak. Comfort ondervloer is speciaal ontwikkeld om te gebruiken met Floorify vinyl planken en tegels. Lees over het comfort van een Floorify vloer in de gratis infobrochure en laat je inspireren door geslaagde realisaties.

Met een vinyl vloer geniet je extra van je vloerverwarming

Eerlijk is eerlijk, in combinatie met vloerverwarming geniet je nog meer van je Floorify vinyl vloer. De rigide vinyl vloeren van Floorify zijn heel dun (4-4,5 mm) en hun warmteweerstand (R-waarde) is heel laag. Dat maakt deze vloeren heel geschikt om te gebruiken met vloerverwarming. Wist je dat een Floorify vinyl vloer met Floorify Comfort ondervloer 50% meer warmte-efficiënt is dan de Europese norm voor vloerverwarming? Kan tellen, niet? Leer meer over de makkelijke plaatsing van Floorify vinyl vloeren.

Een vinylvloer is een sterke, onderhoudsvriendelijke vloer

Oké, een vinyl vloer is compatibel met vloerverwarming. Dat is duidelijk. Maar je stelt vast nog meer eisen aan je nieuwe vloerbekleding. Kan ik kiezen voor een look die past bij mijn interieur? Kan de vloer tegen een stootje? Kan ik hem makkelijk onderhouden? In het geval van een Floorify vinyl vloer is het antwoord steevast ja. De slijtvaste Floorify vinyl vloeren koppelen een naturelle uitstraling aan comfort en gebruiksgemak. Qua afwerking kun je alle kanten uit: van de warme uitstraling van hout tot de strakke look van een beton-, terrazzo of ceppo di gre vloer. Morsen mag, want vlekken veeg je makkelijk weg met een vochtige doek. Een bord laten vallen? Ook dan geeft je vinyl vloer geen krimp. Zorgeloos genieten dus. Lees meer over de sterke eigenschappen en het makkelijke onderhoud van Floorify.  

Floorify vinyl vloer kun je makkelijk zelf plaatsen

Floorify vinyl vloeren kun je combineren met vloerverwarming met warm water of elektriciteit die in de chapelaag verwerkt is. Er zijn slechts drie aandachtpunten: zorg ervoor dat de oppervlakte van de vloer niet warmer wordt dan 27°C, dat de temperatuur geleidelijk toeneemt en gebruik altijd de aanbevolen Floorify Comfort ondervloer. Verder wijst dit systeem zichzelf uit. Floorify-planken klikken net zoals laminaatplanken in elkaar. Je legt ze zwevend op de Floorify Comfort ondervloer en hoeft ze niet te verlijmen. Op maat snijden doe je gewoon met een breekmes. Niemand heeft nog last van geluid of stof! Mag het vooruit gaan? Floorify kun je bovenop een bestaande vloer plaatsen. Dankzij de minimale hoogte behoud je makkelijk bestaande deuren. Bekijk de filmpjes en ontdek hoe de plaatsing verloopt, of download hier een gedetailleerd stappenplan.

Vloerkoeling via je vloerverwarming

Verrassend: ook op snikhete dagen komt je vloerverwarming van pas. Al gehoord van vloerkoeling? Vloerkoeling werkt volgens hetzelfde principe als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Als je woning goed geïsoleerd is en geventileerd wordt, is dit een interessant alternatief voor airco. Combineer je je vloerkoeling met een Floorify vinyl vloer, dan geniet je maximaal van je vloerkoeling. Floorify geplaatst in combinatie met de Floorify Comfort ondervloer is meer dan 30% meer warmte-efficiënt dan wat de Europese norm voor vloerkoeling voorschrijft. De kou bereikt meteen je voeten en laat de gevoelstemperatuur afnemen met een paar graden. Verfrissing gegarandeerd!

Kiezen voor vinyl in een ruimte met vloerverwarming is zonder meer een strak plan. Vinyl vloeren van Floorify zijn sterk, watervast en uiterst comfortabel. En dan hebben we het nog niet gehad over de natuurgetrouwe dessins die je interieur naar een hoger niveau tillen. Graag meer info? Vraag je gratis brochure aan en laat je inspireren. Een vraag over Floorify? Bestel gratis stalen of bezoek een verkooppunt in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan