Kun je vinyl vloeren combineren met vloerverwarming?

01/08/2022

Op kousen of blote voeten in huis lopen en terwijl genieten van de behaaglijke warmte van vloerverwarming… Heerlijk toch? Vloerverwarming heeft interessante voordelen, maar met welke vloerbedekking combineer je het? Met een vinyl vloer bijvoorbeeld! Ontdek waarom dit een uitstekende match is.

Vinyl vloeren: altijd heerlijk warm

Een vinyl vloer voelt altijd warm onder je voeten omdat ze de warmte in huis absorberen en meteen de omgevingstemperatuur aannemen. Hierdoor dragen ze sowieso bij tot meer gezelligheid in huis, met of zonder vloerverwarming. Plaats een geluidsabsorberende Floorify vinyl vloer (planken of tegels) op een Comfort ondervloer en geniet van een heerlijk zacht loopoppervlak. Lees er meer over in de gratis infobrochure en laat je inspireren door enkele realisaties.

Geniet extra van je vinyl vloer met vloerverwarming

In combinatie met vloerverwarming geniet je nog meer van je vinyl vloer. De rigide vinyl vloeren van Floorify zijn heel dun (4 à 4,5 mm) en hun warmteweerstand (R-waarde) is heel laag. Hierdoor zijn ze heel geschikt om te gebruiken met vloerverwarming. Wist je dat een zo’n  vinyl vloer met Floorify Comfort ondervloer 50% meer warmte-efficiënt is dan de Europese norm voor vloerverwarming? Kan tellen, niet?

Vinyl vloer op vloerverwarming: aandachtspunten

Floorify vinyl vloeren kun je makkelijk plaatsen en combineren met vloerverwarming met warm water of elektriciteit. Er zijn slechts drie aandachtpunten: het oppervlak van de vloer mag niet warmer wordt dan 27°C, de temperatuur moet geleidelijk toenemen en de aanbevolen Floorify Comfort ondervloer moet gebruikt worden.

De plaatsing zelf wijst zichzelf uit. Floorify-planken klikken net zoals laminaatplanken in elkaar. Je legt ze zwevend op de Floorify Comfort ondervloer zonder ze te verlijmen. Op maat snijden doe je gewoon met een breekmes. Bovendien kun je je vinyl vloer bovenop een bestaande vloer plaatsen. Ontdek hoe de plaatsing van de vloer verloopt.

Vinyl gecombineerd met vloerkoeling

Wist je dat ook op snikhete dagen je vloerverwarming van pas komt? Vloerkoeling werkt volgens hetzelfde principe als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Als je woning goed geïsoleerd is en geventileerd wordt, is dit een interessant alternatief voor airco. Combineer je je vloerkoeling met een Floorify vinyl vloer, dan geniet je maximaal van je vloerkoeling. In combinatie met de Floorify Comfort ondervloer is deze vloer meer dan 30% meer warmte-efficiënt dan wat de Europese norm voor vloerkoeling voorschrijft. De frisheid bereikt meteen je voeten en laat de gevoelstemperatuur afnemen met een paar graden.

Vinyl: sterk en onderhoudsvriendelijk

Oké, een vinyl vloer is compatibel met vloerverwarming en -koeling. Maar je stelt vast nog meer eisen aan je nieuwe vloerbekleding. Past zijn look bij mijn interieur? Kan de vloer tegen een stootje? Kan ik hem makkelijk onderhouden? In het geval van een Floorify vinyl vloer is het antwoord steevast ja. De slijtvaste vloeren combineren een naturelle uitstraling met comfort en gebruiksgemak. Bovendien kun je qua afwerking alle kanten uit: van de warme uitstraling van hout tot de strakke look van een beton-, terrazzo of ceppo di gre vloer.

Morsen mag, want vlekken veeg je makkelijk weg met een vochtige doek. Een bord laten vallen? Ook dan geeft je vinyl vloer geen krimp. Zorgeloos genieten dus. Lees meer over de sterke eigenschappen en het makkelijke onderhoud van een Floorify vloer.  

Een vinyl vloer combineren met vloerverwarming of -koeling is zonder meer een strak plan. Vinyl vloeren van Floorify zijn sterk, watervast en uiterst comfortabel. Bovendien tillen de natuurgetrouwe dessins je interieur naar een hoger niveau tillen.

Graag meer info? Vraag je gratis brochure aan en laat je inspireren. Je vloer ontdekken? Bestel gratis stalen of bezoek een verkooppunt in je buurt.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.