Welke klikvloer kun je gebruiken in de badkamer?

Wil je in je badkamer graag een klikvloer plaatsen met een natuurlijke uitstraling in hout- of steenlook? Welke types vloeren zijn geschikt voor vochtige ruimtes? Ontdek de mogelijkheden.

Vloer met natuurlijke look

De badkamer is niet alleen een ruimte waar je opfrist. Ze is dooreen de jaren geëvolueerd naar een plek om helemaal tot rust te komen en te genieten. Een warme inrichting maakt deze wellness-plek nog gezelliger. Een vloer met een natuurlijke uitstraling in hout of steen past er perfect. Er zijn heel wat vloeren die deze look perfect nabootsen. Zoals laminaat, clickvinyl en rigid vloeren. Maar zijn deze vloeren ook bestand tegen watervlekken en luchtvochtigheid?

Laminaat in de badkamer: perfect mogelijk

Laminaat bestaat uit een harde kern, een decorlaag, een boven- en onderlaag. Dit type vloer werd lange tijd voor de badkamer afgeraden. Gelukkig behoort dit helemaal tot het verleden. Dankzij de nieuwste technologieën kun je laminaat in elke ruimte plaatsen, zélfs in je badkamer. De waterbestendige laminaatvloeren hebben een innovatieve, waterafstotende toplaag die zelfs tot in de groeven is aangebracht. Hierdoor zullen de planken niet krom trekken en blijven de verschillende lagen van de laminaat intact. Denk er ook aan om tussen de tussenruimtes tussen de vloer en de plinten een hydro sealant strip of silicone voeg aan te brengen zodat het water ook hier niet kan doordringen. Ontdek waterbestendige laminaat.

Clickvinyl en water: een goed match

Clickvinyl- of pvc-vloeren zijn vervaardigd uit een veerkrachtige kunststof op een MDF- of kunststofdrager en een hoogwaardige toplaag. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei decors zoals bijvoorbeeld hout en steen en nauwelijks te onderscheiden van de ‘echte’ materialen. Ze hebben een revolutionair kliksysteem en kunnen dus gemakkelijk geplaats worden. Vinylvloeren zijn zeer geschikt voor een badkamer. Ze zijn 100% bestendig tegen, water, damp en vocht én voelen lekker warm aan je blote voeten. Ontdek waterbestendige clickvinyl.

Rigid-vloeren: waterbestendige tegel

Rigid vloeren combineren de robuustheid en het onderhoudsgemak van een keramische tegel met de warmte en stilte van parketvloer én het installatiegemak van laminaat. Dit type vloer is perfect te plaatsen in een badkamer want het is 100% waterbestendig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende looks. Maak kennis met de nieuwe rigid vloeren.

Ben je op zoek naar een mooie waterbestendige klikvloer? Ontdek je favoriete vloer en bestel hem in de webshop of later in een van de winkelpunten.

In samenwerking met FloorHouse

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van FloorHouse

Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren.

Plinten en profielen: je vloer netjes afgewerkt, ook als je geen vakman bent

Een mooie vloer komt pas echt tot zijn recht als hij mooi afgewerkt is.

Sterke vloeren van een Belgisch merk: Hogedruklaminaat van BerryAlloc bij FloorHouse

BerryAlloc biedt u een ruim assortiment vloeren in schitterend parket, duurzaam laminaat en water

GRATIS Nieuwsbrief