Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren. De robuustheid en het onderhoudsgemak van keramische tegels, de warmte van parket, de stilte van kurk en het installatiegemak van laminaat. Dat kan weldegelijk! Maak kennis met de rigid vloeren en ontdek een pak mogelijkheden.

Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren. De robuustheid en het onderhoudsgemak van keramische tegels, de warmte van parket, de stilte van kurk en het installatiegemak van laminaat. Dat kan weldegelijk! Maak kennis met de rigid vloeren en ontdek een pak mogelijkheden.

Sterke vloer met een lange levensduur

Een binnenvloer moet in de eerste plaats tegen een stootje kunnen. De rigid vloeren met hun stevige toplaag hebben op dit vlak een streepje voor. De toplaag beschermt de plank tegen vuil en zorgt voor een extreem lange levensduur. Ze is ook prima bestand tegen krassen, vlekken en vuil. Dat maakt rigid vloeren ideaal voor commerciële ruimtes die intensief gebruikt worden. Maar ook bij je thuis spelen rigid vloeren hun troeven uit. Benieuwd? Ontdek alle voordelen van rigid vloeren.

Voor elke kamer van je woning

Ook als het gaat over je badkamer of keuken kun je perfect voor een rigid vloer kiezen. Je kan deze bijvoorbeeld makkelijk over je vloer in keramische tegel of chape laten plaatsen. De meeste rigid vloeren hebben een geïntegreerde onderlaag waardoor het niet meer nodig is een extra ondervloer te leggen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om zeker te zijn van de juiste samenstelling. Last but not least: qua uitstraling kun je alle kanten uit. Van natuurgetrouwe houten tot originele stenen dessins. Kies je look en laat je inspireren:

Telkens kies je uit diverse uitvoeringen. Opvallend met een visgraatmotief, voelbaar warm met een kurken toplaag, planken of tegels. Er is een rigid vloer voor elke smaak en stijl. Je favoriet gevonden? Bestel je vloer dan online via de webshop. Snel en makkelijk!

Snelle plaatsing, zonder tussenprofielen of ondervloer

De plaatsing van een rigid vloer is erg eenvoudig. Zo heeft de ondergrond haast geen voorbereiding nodig. De meeste rigid vloeren hebben een geïntegreerde onderlaag, waardoor er geen extra ondervloer nodig is. De kern van elke plank is waterbestendig, extreem stabiel en vraagt maar weinig uitzet. Ook in grotere kamers (met ±10 m muurlengte) hoef je geen tussenprofielen te plaatsen. Dankzij het clicksysteem ligt je rigid vloer er in een wip. Geen tijd om je vloer zelf te plaatsen? Geen probleem, een vakman klaart de klus voor jou.

Wat bepaalt de kwaliteit en de prijs van een rigid vloer?

Drie parameters bepalen de kwaliteit en dus ook de prijs van je rigid vloer:

1. Hoe dikker de toplaag, hoe beter bestand tegen intensief gebruik

Zal de vloer intensief gebruikt worden? Dan kies je best voor een dikkere toplaag. Rigid vloeren zijn verkrijgbaar met een toplaag van 0,3 mm (voor licht huishoudelijk gebruik) tot 0,7 mm (voor heel intensief huishoudelijk gebruik). Graag hulp bij je keuze? Neem dan contact op met een expert.

2. Hoe dikker de kernlaag, hoe stabieler je vloer

Is de ondergrond waarop je de rigid vloer wil plaatsen niet volledig egaal? Ga dan voor een dikke kernlaag. Zo kan je vloer de oneffenheden van de ondergrond beter opvangen, en toch stabiel blijven.

3. Hoe gedetailleerder het natuurreliëf, hoe beter de afwerking

Een vloer waarvan de toplaag met embossing is voorzien, heeft een voelbare structuur. Bijvoorbeeld houten nerven, noesten of het licht ruwe van een natuursteentegel. Hoe exacter dit reliëf, hoe hoger de kwaliteit van de afwerking. Ontdek uiteenlopende afwerkingen.

Haast geen onderhoud

En hoe zit het met het onderhoud? Een rigid vloer is alvast geen aanslag op je weekagenda. Af en toe eens stofzuigen volstaat. Toch een vlek? Dan kun je die snel verwijderen met een licht vochtige dweil. Ingewikkelder wordt het niet.

Benieuwd naar een stevige, onderhoudsvriendelijke vloer met een look naar jouw smaak? Ontdek het brede assortiment rigid vloeren en bestel makkelijk online aan scherpe prijzen bij een specialist. Advies nodig? Neem dan gerust contact op, volledig vrijblijvend.

In samenwerking met FloorHouse

Meer nieuws van FloorHouse

Plinten en profielen: je vloer netjes afgewerkt, ook als je geen vakman bent

Een mooie vloer komt pas echt tot zijn recht als hij mooi afgewerkt is.

Welke klikvloer kun je gebruiken in de badkamer?

Wil je in je badkamer graag een klikvloer plaatsen met een natuurlijke uitstraling in hout- of st

Sterke vloeren van een Belgisch merk: Hogedruklaminaat van BerryAlloc bij FloorHouse

BerryAlloc biedt u een ruim assortiment vloeren in schitterend parket, duurzaam laminaat en water

GRATIS Nieuwsbrief