Ontdek dé innovatie in tegelvloeren

Er is een nieuwe generatie tegelvloeren. De kern uit composiet, versterkt met extra vezels, zorgt voor een ongelofelijke robuustheid en extra schokbestendigheid. 

Duurzaam composiet

Composiet is een individuele samenstelling van gerecycleerde materialen en daardoor bijzonder duurzaam. Je laat een voorwerp op je vloer vallen? De vloer zal zich hier niets van aantrekken maar het bord, de tas of de kookpan misschien wel.

Verschillende benamingen

Over welke vloeren wij hier spreken? De nieuwe generatie vloeren kent verschillende namen (afhankelijk van de producent). Je vindt ze als rigide of hybride vloeren, als rigid vinyvloer van Quick-Step of als COREtec® van USfloors. En er komen er zeker nog meer daar de producenten 'rigid floors' als absolute aanvulling op hun vloeren gamma’s hebben ontdekt. Want deze nieuwe vloeren verenigen de robuustheid van een stenen tegel met het plaatsingsgemak van een laminaat en de warmte en het comfort van een houtenvloer. En deze nieuwe generatie vloeren biedt een zeer brede keuze aan mogelijkheden: parket-, steen-, cement-, … en zelfs fantasiedecors. Alles is mogelijk.

Direct geplaatst

Hun grootste voordeel is dat de ondergrond waarop de vloer geplaatst dient te worden geen verdere voorbereiding vereist. Op een bestaande houten vloer, keramische tegel of op chape – een 'rigid' tegel kan rechtstreeks op bijna alle ondergronden geplaatst worden zonder dat je aan comfort moet inboeten. De reeds geïntegreerde ondervloer zorgt ervoor dat de vloer strak ligt, geluiden zeer goed gedempt worden en de vloerbekleding niet koud aan je voeten aanvoelt (zoals het bij een keramische tegels zonder vloerverwarming wel het geval kan zijn). Het click-systeem zorgt voor de vaste verbinding – en uiteraard ook een zeer gemakkelijke plaatsing voor elke doe-het-zelver. Lijmen en/of jarenlange vakkennis zijn voor de plaatsing van deze tegels (of planken) absoluut niet nodig. En wil je na jarenlang intensief gebruik eens een ander motief of type vloer, dan is deze rigid vloer in no time terug verwijderd en dit zonder zware breekwerken, grote stofwolken of geluidshinder.

Ervaar het zelf

Je wilt de nieuwe vloeren graag eens bekijken, aanvoelen of eroverheen lopen? In alle vijf winkels hebben wij diverse stalen voor je klaarstaan. Onze vloerenadviseurs met technische kennis beantwoorden graag ter plaatse al jouw vragen over deze nieuwe tegels en jouw persoonlijk renovatieproject. Bezoek de website voor verdere contactinformatie en ontdek onze laagste prijs garantie en topdeals

Fotocredits (2): COREtec, USFloors

In samenwerking met FloorHouse

Meer nieuws van FloorHouse

Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren.

Plinten en profielen: je vloer netjes afgewerkt, ook als je geen vakman bent

Een mooie vloer komt pas echt tot zijn recht als hij mooi afgewerkt is.

Welke klikvloer kun je gebruiken in de badkamer?

Wil je in je badkamer graag een klikvloer plaatsen met een natuurlijke uitstraling in hout- of st

GRATIS Nieuwsbrief