De legrichting van parket-, laminaat of vinylplanken

Alvorens de eerste plank van je vloer gelegd is, kom je misschien wel het grootste probleem tegen: in welke richting gaan we de planken leggen? 

Hieronder enkele weetjes die je op weg kunnen helpen:

  • Volgens de eerste algemene regel worden de planken naar de belangrijkste lichtbron van de ruimte toe gelegd, m.a.w. loodrecht op het grootste raam van de kamer. Men spreekt hier ook van een verticale plaatsing. Deze geeft het meest natuurlijke effect. Het licht zorgt voor een optisch open trekken en verlengen van de ruimte. In een kleine of vierkante ruimte kan je door deze techniek het dieptegevoel verhogen.
  • Een kamer kan je breder doen lijken door de planken dwars op de lengte van de ruimte te plaatsen, tevens breekt dit de ‘tunnelvorming’. Deze (horizontale) legrichting wordt voornamelijk toegepast in lange smalle kamers.
  • En met een diagonale plaatsing van bv. 45° creëer je een zeer unieke look. Kleine kamers worden daardoor optisch groter en er ontstaat een mooie dynamiek. Reken voor deze legmethode het best een iets hogere snijverlies in dan bij de andere twee. Het schuine plaatsen van planken vooral in de hoeken vraagt ook iets meer ervaring dan een ‘traditionele’ plaatsing.
  • Je kunt alle soorten plankenvloeren, dus parket, laminaat, click-vinyl, kurk of COREtec, op een van de drie boven beschreven methodes plaatsen.

Onze verkopers vertellen er graag meer over in een van onze FloorHouse winkels

 

In samenwerking met FloorHouse

Meer nieuws van FloorHouse

Sterke vloeren van een Belgisch merk: Hogedruklaminaat van BerryAlloc bij FloorHouse

BerryAlloc biedt u een ruim assortiment vloeren in schitterend parket, duurzaam laminaat en water

Deze tegels plaats je zelf, in een handomdraai

Tegels en zelf plaatsen, dat gaat toch niet samen?

Ontdek dé innovatie in tegelvloeren

Er is een nieuwe generatie tegelvloeren.

Wat zijn de voordelen van click-vinyl?

Budgetvriendelijk, makkelijk te onderhouden en de keuze uit een waaier van kleuren en tekeningen.

GRATIS Nieuwsbrief