De voordelen van hout- en natuursteenimitaties

Gepubliceerd op 14 July 2017
Rondom het huis - Voordelen van hout & natuursteenimitaties

Natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout hebben uitzonderlijke esthetische kwaliteiten. Ze passen perfect bij het groen in je tuin. Jammer genoeg hebben ze ook nadelen, bijvoorbeeld qua onderhoud. Imitaties in keramiek of beton bieden de oplossing. Dankzij geavanceerde productietechnieken zijn deze imitaties niet meer van hun originelen te onderscheiden.

Natuursteenimitatie in beton

Natuursteen heeft uitzonderlijke esthetische kwaliteiten. Ze passen perfect bij een rustieke woning en bij het groen in je tuin. Jammer genoeg heeft natuursteen ook nadelen, bijvoorbeeld qua onderhoud. Imitaties in beton bieden de oplossing. Dankzij geavanceerde productietechnieken zijn ze niet meer van hun originelen te onderscheiden.

Marshalls biedt imitaties van natuursteen aan in hoogwaardig gegoten beton. Je hebt keuze uit een imitatie van klassieke kasseien, Kandlaplatines, granietkasseien en getrommelde klinkers. Tegenover de oorspronkelijke kasseien, bieden deze imitaties een groot aantal voordelen:

 • Het gietbeton van Marshalls heeft een oersterke toplaag en gesloten oppervlak. Vlekken dringen dus minder door in de stenen. Bovendien groeit er geen mos op. Deze replicastenen zijn dus veel onderhoudsvriendelijker.
 • De klinkers hebben een tijdelijke beschermlaag. Hierdoor kan je ze opvoegen met een onderhoudsvriendelijk voegmiddel, zoals onze Weatherpoint. Doordat dit voegproduct hard wordt, kan er ook in de voegen geen mos groeien. Weatherpoint weerstaat een zeer hoge druk, dus is het ideaal voor opritten. Het is een zeer duurzaam voegmiddel. Na enkele maanden is de blinkende beschermlaag volledig verdwenen, zodat de klinkers eruitzien als echte stenen.
 • De replicakasseien hebben een bredere, maatvaste onderkant. Daarnaast is ook de dikte gelijk. Hierdoor hoef je ze niet in te kloppen in het gestabiliseerde zand, zoals bij natuursteen kasseien.
 • Door de bredere onderkant leg je de kasseien eenvoudig tegen elkaar. Hierbij worden automatisch gelijkmatige voegen gevormd.
 • Hierdoor zijn deze kasseien veel sneller en gemakkelijker te plaatsen. De totale kostprijs van je oprit zal dus lager zijn.  

Imitatiehout in beton

De voordelen van hout & natuursteenimitaties - Houtimitatie in betonGietbeton wordt in vormen gegoten. Het beton kan dus exact dezelfde vorm aannemen als ruwe houtplanken, of stamschijven met jaarringen. Het assortiment Timberstone van Marshalls bestaat uit planken van verschillende lengtes, stapstenen en palen voor plantenbakken of afscheidingen. Door de combinatie van verschillende tinten bruin, is dit namaakhout niet van echt hout te onderscheiden. Een verpakking bevat planken in verschillende vormen, om een natuurlijk uitzicht te creëren. De voordelen tegenover echt hout zijn:

 • Imitatiehout in beton wordt niet glad wanneer het nat wordt.
 • Het splintert niet.
 • Het rot niet.
 • Het trekt niet krom.

Natuursteenimitatie in keramiek

De voordelen van hout & natuursteenimitaties - Keramische natuursteenimitatieKeramische terrastegels worden steeds populairder. Dit is ook logisch, aangezien ze vaak even mooi zijn als natuursteen en heel wat voordelen hebben:

 • Dankzij de beperkte maattoleranties zijn ze gemakkelijk te plaatsen.
 • Vlekken zijn eenvoudig te verwijderen doordat ze op het oppervlak blijven liggen.
 • Ze zijn vorstbestendig en bestand tegen zuren en zouten.
 • Ze zijn sterk en je kan ze op tegeldragers plaatsen.

Bij Marshalls vind je imitaties van blauwe steen, leisteen, kwartsiet, graniet, basalt en nog veel meer.

Imitatiehout in keramiek

De voordelen van hout & natuursteenimitaties - Keramische houtimitatie

De keramische tegels Madera en Arino van Marshalls zien er net uit als houtplanken. Madera Ombre is een imitatie van verweerd hout, Nuez van notelaar en Tamm van robuuste eik. Arino Kapur Wave heeft groeven zoals bankirai. De voordelen hiervan zijn dezelfde als hierboven beschreven.

    

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan