De snelste weg naar een vloer make-over

De snelste weg naar een vloer make-over

16/04/2024

Niets kan je interieur zo doen opfleuren als een nieuwe vloer. Aangezien een vloer vaak veel moet verdragen, is er snel slijtage zichtbaar. Een make-over is daarom vaak niet alleen uit esthetisch oogpunt gewenst, maar ook omdat de ‘houdbaarheid’ verstreken is. Zucht je al bij het idee alleen? Geen zorgen: een nieuwe vloer kan perfect zonder breek- en sloopwerk, terwijl je toch de hele uitstraling van je woning verandert. Er bestaan meer dan genoeg opties die niet alleen stijlvol en duurzaam zijn, maar ook verrassend eenvoudig te plaatsen. In dit artikel focussen we op twee van de meest toegankelijke keuzes voor doe-het-zelvers en welke keuze voor jou de voorkeur krijgt.

Veelzijdig en warm

Wie een kille tegelvloer wil vervangen door de warmte van hout, maar geen fortuin wil uitgeven of elk jaar zwaar onderhoud wil uitvoeren, gaat best voor een laminaatvloer. Die staat bekend om zijn warme uitstraling die nauwelijks van hout te onderscheiden is. Daarbij is laminaat ook nog eens erg gemakkelijk te installeren, je moet er absoluut geen vakman voor inschakelen. Laminaat komt in planken die je met een kliksysteem moeiteloos in elkaar zet, zonder lijm of speciaal gereedschap. Bovendien is laminaat slijtvast en onderhoudsvriendelijk, dé optie voor drukbezette huishoudens. Laminaat komt trouwens in alle mogelijke kleuren en maten – je kan zelfs de look van terrazzo of een natuurstenen vloer nabootsen – dus je vindt zeker iets dat bij je past.

Flexibiliteit en comfort

Een andere favoriet bij doe-het-zelvers is de vinylvloer, een echte topper qua veelzijdigheid en comfort. Vinyl komt in tegels of planken: de installatie is een fluitje van een cent. Dé troef van vinyl? Het is waterbestendig, wat het een uitstekende keuze maakt voor vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Het voelt ook nog eens zacht aan onder de voeten en dempt geluid, net daarom wordt vinyl ook vaak gekozen voor kinderkamers. Net als laminaat vind je vinyl in een gigantisch assortiment aan patronen en kleuren, sowieso is er een perfecte match met jouw interieur. Vinyl plaatsen vraagt weinig voorbereiding – je kan het met gemak boven een bestaande vloer leggen. Geen breekwerk of stof, dus! Weinig moeite en toch een duurzaam en mooi resultaat: zo hebben we het graag!

Welke kies je dan best?

Zowel laminaat- als vinylvloeren zijn erg gemakkelijk te plaatsen. Toch hebben ze elk hun voordelen en is de ene beter geschikt voor bepaalde ruimtes dan de andere. Laminaat is bijvoorbeeld ideaal voor woonkamers en slaapkamers, waar het de warmte en gezelligheid van hout nabootst, maar toch een pak slijtvaster (en speelgoedproof) is. Vinyl, met zijn waterbestendigheid, is perfect voor bijvoorbeeld keukens of badkamers. Denk bij je keuze ook aan de uitstraling die je wil bereiken en de intensiteit waarbij de vloer belopen wordt – laminaat kan wat meer hebben dan vinyl.

Welke vloer je ook kiest – je hebt in beide gevallen meestal geen breekwerk en de vloer is snel geplaatst. Op een weekend tijd geef je je ruimte een complete make-over. 

De snelste weg naar een vloer make-over

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.