Quick-step Parket : Castello

De juiste vloer, de basis van je interieur

09/12/2014

Kiezen welke vloer je wilt leggen, lijkt op het eerste zicht een simpele taak, maar wanneer je dan het ruime aanbod voor ogen krijgt, geraak je waarschijnlijk even het noorden kwijt. Je wilt een mooie vloer die bij voorkeur duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Om die ideale mix te vinden, kan je best vertrekken vanuit een opsplitsing tussen drie types vloerbedekking. Zo maken we een onderscheid tussen harde vloeren, zachte vloeren en houten vloeren. Elke klasse bestaat op zijn beurt uit verschillende types. 

  1. Harde vloeren, met als koploper de traditionele tegels.
    Tegels zijn bij uitstek duurzaam, onderhoudsvriendelijk, waterdicht en je vindt ze in alle maten, gewichten en prijsklassen. Binnen de tegels bestaat het grootste onderscheid tussen keramische tegels enerzijds en natuursteen tegels anderzijds.
  2. Een zachte vloer, warm & comfortabel
    Onder zachte vloeren verstaan we tapijt, linoleum (bestaat uit lijnzaadolie, aangevuld met o.a harsen en houtmeel), vinyl (synthetische vloerbedekking) en kurk. Het voordeel van zachte vloeren is dat ze, letterlijk en figuurlijk, zorgen voor een warm en comfortabel gevoel. Daarnaast zijn ze meestal, in tegenstelling tot de harde vloeren, geluidsisolerend. 
  3. Hout, een populaire vloerbekleding
    Houten vloeren zijn populair omdat het de duurzaamheid van harde vloeren combineert met de warme uitstraling van zachte vloeren. De voornaamste vertegenwoordiger van houten vloeren is parket. Hout, een natuurlijk en warm product, komt tot zijn recht in elk interieur. Het natuurlijke aspect zorgt er bovendien voor, zoals bij natuursteen, dat er lichte schakeringen zijn in kleur en houttekening waardoor je een unieke vloer hebt. 

 

Quick-step Parket : Castello Keramische tegels Zwart witte cementtegels Vloeren : kurk in de badkamer Livyn : Essential

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.