Hoe laat je jouw keramische vloertegel elke dag schitteren?

Gepubliceerd op 16 October 2020

Gelukt! Uit het ruime aanbod tegels heb je gekozen voor mooie keramische tegels. Na de plaatsing kijk je tevreden naar het resultaat. Of toch bijna… Hoe krijg je je nieuwe vloertegels schoon en zorg je ervoor dat ze hun uitstraling behouden? Welke producten zijn het meest geschikt? Belangrijk is om onmiddellijk te starten met de juiste producten. We zetten ze even voor je op een rij.

De perfecte keramische tegelvloer

Heb je keramische tegels geplaatst of laten plaatsen? Een goede keuze! Van alle soorten tegelvloeren is de keramische vloer het meest onderhoudsvriendelijk. Althans als je de juiste schoonmaakproducten gebruikt. Oliehoudende en voedende producten zijn namelijk uit den boze! Hieronder vind je een stappenplan en ontdek je de juiste producten die je gebruikt na het plaatsen van een nieuwe keramische tegelvloer.

1. Cementsluier verwijderen met P803

Bij het inwassen van je nieuwe keramische vloertegels, kunnen er restanten voegmiddel op je tegels achterblijven. Deze witte vlekken, ook wel cementsluiers genoemd, kunnen je vloer behoorlijk ontsieren. Gelukkig kun je ze met de juiste cementsluierverwijderaar wegpoetsen. Gebruik het product verdund en poets pas zo’n 2 tot 3 weken na het invoegen. Dan zijn de voegen uitgehard en komen ze niet meer los. Laat er ook geen maanden over gaan, want hoe langer je wacht, hoe moeilijker de cementvlekken te verwijderen zijn. Ontdek in deze video hoe je te werk gaat. Vind jouw cementsluierverwijderaar in je dichtstbijzijnde verkooppunt.

2. Intensief reinigen vloertegels met Intens Clean

Heb je de cementsluier verwijderd van je keramische vloertegels, dan maak je je vloer best schoon met een intensief reinigingsmiddel. Ook voetstappen, strepen of andere vettige vlekken kun je hiermee verwijderen. Hiervoor is wel een correcte dosering erg belangrijk. Ontdek in deze video hoe je tewerk gaat.

3. Dagelijks onderhoud keramische tegels met Cerasol

Is je vloer optimaal schoon, dan kun je je tegels schoonmaken met een geconcentreerde onderhoudsreiniger. Dit is een sterk ontvettende onderhoudsreiniger die ervoor zorgt dat de mooie uitstraling van je vloer behouden wordt. Ideaal voor het dagelijkse onderhoud. Een goed onderhouden keramische tegel behoeft niet té veel producten. Beter te weinig dan te veel is de boodschap. Ontdek in deze video hoe je ermee aan de slag gaat.

Op zoek naar de juiste schoonmaakproducten voor je tegels? Vind ze in een verkooppunt in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan