Innovatie: met deze coating blijft je parket een leven lang mooi

09/06/2020

Met parket breng je sfeer en karakter in je interieur. Maar niet iedereen durft voor parket te kiezen uit schrik voor vlekken. Daar is parket toch gevoelig voor, niet? Niet als je voor de Wood for Life-bescherming kiest! Daarmee blijft je vloer jaren mooi en is hij makkelijk te onderhouden.

Innovatieve bescherming tegen vlekken

Stel, je hebt bezoek over de vloer en het is erg gezellig. Maar dan stoot iemand een glas wijn om. De volledige inhoud belandt over je nieuwe parketvloer. Een nachtmerrie? Niet als je parket een Wood for Life-bescherming heeft! Met deze innovatieve coating maken vlekken geen kans. Van chocoladesaus tot modderspatten, je kuist het boeltje makkelijk op zonder sporen na te laten. Zo blijft de authentieke uitstraling van je parket intact, jaar in jaar uit. Ontdek alle vloeren met Wood for Life-bescherming en laat je inspireren.

Een nieuwe vernistechnologie  

Wat houdt de Wood for Life-bescherming van Quick-Step precies in? Dankzij deze nieuwe vernistechnologie krijgt het hout een betere beschermlaag. Elke plank is afzonderlijk behandeld met een vocht-, kras-, beits- en vuilafstotende coating, zodat er geen vuil in de groeven terechtkomt en er geen vocht in de planken kan sijpelen. Bijkomend voordeel: je vloer is ook gemakkelijker te reinigen. Vind hier de ideale vloer voor jouw project en vraag meteen je staal aan. Daarmee kun je testen of de getipte vloer bij de rest van je huis past.

Hout zonder veel onderhoud

Na een 50-tal schoonmaakbeurten begint er zich in de poriën van een traditionele parketvloer vuil op te stapelen. Maar wanneer je kiest voor parket met 'Wood for Life' kan het vuil niet in je parket dringen. Het onderhoud van je parket is dan een piece of cake. Dankzij deze innovatieve beschermlaag blijft je vloer er jarenlang als nieuw uitzien.

Voorkom 4 soorten beschadigingen

Met de ‘Wood for Life’ bescherming van Quick-Step voorkom je 4 veelvoorkomende beschadigingen:

1. Geen vuile poriën

Traditionele ongelakte houten vloeren hebben vaak een wat ruwere structuur. Vuil en stof hopen zich hierin op, waardoor de vloer er niet schoon uitziet. De nieuwe coating beschermt de poriën en zorgt ervoor dat er geen vuil in terechtkomt.

2. Geen stof of donkere randen

Niet alleen de poriën zijn gevoelig voor stof. Bij veel houten vloeren zijn de eerste tekenen van veroudering zichtbaar aan de randen van de planken en tussen de voegen. Wood for Life voorkomt dat stof zich verzamelt in de spleten van het hout.

3. Geen donkere of vuile nerven  

De nerven geven een vloer zijn unieke uitstraling. Zonder de juiste bescherming worden ze na verloop van tijd echter donker en vuil. De coating zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijker te reinigen is en voorkomt dat vuil in het hout trekt.

4. Geen witte randen

Doordat het vocht zich tussen de voegen ophoopt en verdampt, verkleurt het hout en raakt de lak beschadigd. De nieuwe vernistechnologie voorkomt dit en maakt het mogelijk om vuil en vocht sneller dan ooit te verwijderen.

Goed om te weten: de parketvloeren met Wood for Life van Quick-Step zijn makkelijk te plaatsen en compatibel met vloerverwarming op lage temperatuur. Meer info vind je in de gratis brochure parketvloeren.

Overweeg je om een parketvloer te laten plaatsen? Vind hier de ideale vloer voor jouw project, bekijk een preview en bereken je project makkelijk online. Je kunt meteen online bestellen met gratis levering. Succes!

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.