Waarom kiezen voor parket?

Met een parketvloer injecteer je karakter en klasse in je interieur. De natuurlijke look van hout zorgt voor een warme uitstraling. Gezellig! Maar er zijn nog meer redenen om voor parket te kiezen. We overlopen ze samen met jou. 

Volop sfeer

Parket brengt sfeer, ongeacht de stijl van je interieur. De warme, natuurlijke uitstraling doet je meteen thuis voelen. Bovendien wordt parket alleen maar mooier met de jaren. Parket staat voor kwaliteit. Het kan dan ook een meerwaarde vormen bij de verkoop van je woning.

Voor elke ruimte

Parketvloeren zijn geschikt voor iedere interieurstijl, en je kunt ze in zo goed als elke kamer van je woning plaatsen. Zelfs in de badkamer, op voorwaarde dat je voor een stabiele houtsoort kiest, in combinatie met een speciale behandeling. Tropische houtsoorten hebben een streepje voor. Laat je adviseren door een specialist.

Voor het leven

Een parketvloer is een duurzame oplossing. Als hij goed gelegd en regelmatig onderhouden wordt, heb je er vele jaren plezier van. Je vloer wint met de jaren nog aan charme en karakter. Toch een kras opgemerkt? Een deukje of putje gespot? Laat het parket schuren en vervolgens oliën. De oneffenheden verdwijnen en je vloer is weer als nieuw.

Diverse soorten

Massief parket bestaat uit massief geschaafde planken. Maar ook samenstellingen met andere materialen en houtsoorten zijn mogelijk. Halfmassief of meerlaags parket bijvoorbeeld, is opgebouwd uit twee lagen van verschillende soorten hout. De toplaag is gemaakt van de hoogste kwaliteit hout. Ook fineerparket bestaat uit meerdere lagen. Alleen de toplaag is echt hout. Daarom is fineerparket goedkoper dan meerlaags parket. Een specialist helpt je graag bij je keuze.

Keuze te over

Er is voor elk interieur een passend parket. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse houtsoorten, zoals eik, merbau, notelaar, wengé, teak, bamboe, kambala, esdoorn, grenen, etc. Tel daarbij de talrijke mogelijkheden qua afwerking (olie, beits, vernis, was) en stijl, legpatronen en kleuren en je bekomt precies die uitstraling die je voor ogen had! Bekijk diverse houtsoorten en kleuren. Kies voor een voorbehandeling (geborsteld, gerookt …) en zet de knappe houtstructuur van je vloer in de kijker. Ontdek onze scherpe prijzen.

Isolerend en geluidsdempend

Parket biedt een goede thermische isolatie van je vloer. Zo helpt je vloer jou energie besparen. Bovendien kun je parket prima combineren met vloerverwarming. Maar parket is ook een goede geluidsdemper. Een belangrijk argument voor wie belang hecht aan rust en privacy in huis.

Ecologisch met bamboe

Al van bamboe parket gehoord? Deze vloer wordt getipt als parketvloer van de toekomst. Het is dan ook een ecologische keuze. De bamboeplant is al na vijf jaar volgroeid, en regelmatig kappen versnelt de groei van een bamboebos. Bamboe is ook nog eens harder en stabieler dan vele soorten hardhout. De typerende, fijne structuur zorgt voor een originele, exotische touch!

Hulp nodig bij de keuze van je parketvloer, of een vraag? Vraag een specialist om advies op maat of neem contact op. Ontdek ook onze topdeals.

 

In samenwerking met FloorHouse

Meer nieuws van FloorHouse

Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren.

Plinten en profielen: je vloer netjes afgewerkt, ook als je geen vakman bent

Een mooie vloer komt pas echt tot zijn recht als hij mooi afgewerkt is.

Welke klikvloer kun je gebruiken in de badkamer?

Wil je in je badkamer graag een klikvloer plaatsen met een natuurlijke uitstraling in hout- of st

GRATIS Nieuwsbrief