Natuursteenimitatie: de oplossing in je keuken!

Heb jij ook een open keuken? Koken terwijl je bij je familie, vrienden bent die gezellig aan tafel zitten? Meer dan ooit maakt de keuken deel uit van de leefruimte. De tegel die je voor je keuken kiest, is dan ook vaak bepalend voor de sfeer in de rest van de woning. Wanneer je dus een tegel kiest voor je keuken is duurzaamheid en onderhoudsgemak zeer belangrijk.

Natuursteenimitatie… net echte natuursteen!

Vaak wordt er gekozen voor natuursteen in de keuken en parket in de living. Wil jij dit ook maar heb je schrik voor het onderhoud? Dan raden wij je aan om te kiezen voor natuursteenimitatie.

Keramische tegels zijn namelijk beter bestand tegen vlekken dan echte natuursteen. In je keuken gebruik je immers vaak sauzen, vetten, sappen, …  Al deze producten kunnen sporen nalaten op een echte natuursteen. Een keuken vraagt ook vaak een intensere schoonmaakbeurt en dan moet je bij sommige natuursteensoorten wel opletten welke producten je gebruikt.

Een  keramische tegels met natuursteenimitatie is dan de ideale oplossing want:

  •  het is zeer onderhoudsvriendelijk ,
  •  ze hebben een natuurlijke look ,
  •  zijn krasvrij,
  •  niet poreus,

NatuursteenimitatieKeramische tegels zijn ook zeer makkelijk te plaatsen. Ze kunnen meteen op de chappe of een bestaande tegelvloer verlijmd worden. Gebruik je dan bij plaatsing het Levelsystem dan kan iedere doe-het-zelver zijn/haar keuken omtoveren tot een onderhoudsvriendelijke, gezellige leefkeuken.

Daarenboven zijn natuursteenimitaties vaak ook goedkoper dan echte natuursteen. Je haalt dus dezelfde sfeer in huis tegen een lagere prijs en zo kan je per vierkante meter toch al gauw enkele euro’s besparen.

 

Ga je voor blauwe hardsteengranietleisteen of travertin?

Van alle soorten natuursteen zijn er tegenwoordig imitaties op de markt. Herenhuis of pastoriestijl? Dan kan een imitatie blauwe hardsteen super mooi zijn! Fermette, gerestaureerde hoeve of landhuis …. daar vind je vaak de travertin. Hou je van strak en modern dan kunnen graniet of leisteen een mooie oplossing zijn.

Kortom…. Wil je de charme van een natuursteen combineren met een onderhoud zonder zorgen dan is de keramische natuursteenimitatie jouw oplossing!!

In samenwerking met IMPERMO

Meer nieuws van IMPERMO

Hoe moet je natuursteen onderhouden?

Ook altijd gehoord dat het moeilijk is om natuursteen te reinigen?

Je terras inrichten volgens de laatste trends

Genieten van het zonnetje of gezellig barbecueën met vrienden… De lente en de zomer zijn dé perio

Hoe moet je keramische tegels onderhouden?

Heb je onlangs een nieuwe tegelvloer geïnstalleerd, maar weet je niet goed hoe je ‘m proper maakt

Je badkamer helemaal Pinterest-proof met deze tips!

Surf jij soms urenlang op Pinterest op zoek naar interieurinspiratie voor je badkamer?

GRATIS Nieuwsbrief