Hoe onderhoud ik mijn natuursteenvloer?

Gepubliceerd op 16 November 2020

Je wil je natuursteenvloer liefst zo lang mogelijk in perfecte conditie? Dan is een juist onderhoud erg belangrijk. Reinig, onderhoud en bescherm je natuursteenvloer met de juiste producten en hij behoudt vanzelf zijn natuurlijke glans.

Onderhoud je natuursteenvloer met de juiste producten

Met de juiste onderhoudsproducten is het onderhoud van je natuursteenvloer echt geen moeilijk karwei. Bovendien kan je zo jarenlang genieten van een natuurlijke glans. Wil je efficiënt je natuursteen onderhouden? Ga dan aan de slag met het eenvoudig stappenplan: gebruik de onderhoudsproducten voor natuursteen op de juiste manier én in de juiste volgorde.

De eerste reiniging van je natuursteenvloer

Na het plaatsen van vloer- of terrastegels, kunnen er voegresten en stofdeeltjes achterblijven. Deze cementsluier verwijder je best met BERDY Cena cementsluierverwijderaar. Doe dit bij voorkeur 2 à 3 weken na het invoegen, wanneer de voegen droog zijn. Schuur je natuursteen met deze oplossing tot het oppervlak volledig tot z’n recht komt. Je natuursteen van meet af aan onderhouden? Vind de BERDY Cena cementsluierverwijderaar in een verkooppunt in je buurt.

Vlekken aanpakken met een intensieve reiniger

Hoe geef je je natuurstenen vloer een fikse schoonmaakbeurt? Daarvoor haal je BERDY Piraat vuiloplosser in huis. Deze intensieve reiniger verwijdert moeiteloos polymeer waslagen, zeepresten, roet, teer, verfvlekken, oliën en vetten van alle natuursteen. Voeg 1 liter BERDY Piraat vuiloplosser toe aan lauw water (bij sterke vervuiling: 1 liter op 4 liter lauw water, bij normale vervuiling: 1 liter op 10 liter lauw water). Schuur het oppervlak dat je wil behandelen met de oplossing en laat 10 minuten inwerken. Spoel grondig na en dweil de natuursteen droog. Leer meer over BERDY Piraat vuiloplosser en vind een verkooppunt in je buurt.

Geef je natuursteen een beschermlaag met BERDY Im-Pregna+

Om te voorkomen dat olie, vet en water in de poriën van je natuursteen dringen, breng je best een beschermlaag aan met vlekkenstop BERDY Im-Pregna+. Start hiermee ongeveer 1 tot 2 maanden na plaatsing, wanneer de natuursteenvloer helemaal droog is. BERDY Im-Pregna+ biedt een zeer sterke bescherming tegen bijvoorbeeld koffie- of wijnvlekken. Opgelet: na het impregneren moet natuursteen gedurende 24 uur drogen!

Voed je natuursteenvloer en laat hem glanzen

Na het impregneren van je natuursteenvloer, geef je deze de nodige voeding met BERDY TOPBRIL, een natuurlijke zeep die beschermt en voor een natuurlijke glans zorgt. Graag een intensieve glans? Die bekom je met BERDY Floor Energy, een voedende zeep voor natuursteen die glans herstelt door waxen die aanwezig zijn in het product. Deze complete vloerzeep versterkt de natuurlijke oppervlaktelaag, verhoogt de glans en frist de kleur op. Gebruik de eerste keer 3 soeplepels op 10 liter water en dweil je vloer met deze oplossing. De volgende keren volstaat 1 soeplepel product op 10 liter water. Ontdek de producten BERDY TOPBRIL en BERDY Floor Energy en vind een verkooppunt in je buurt.

Roestvlekken op je natuurstenen buitenafwerking? Zo kom je ervan af!

Zitten er roestvlekken op je natuurstenen buitenterras, oprit of toegangspad? Behandel het oppervlak dan met het zuurvrij product BERDY Rust Free roestvlekkenverwijderaar. Na 5 à 15 minuten inwerktijd schuur je de roestvlekken makkelijk weg met een spons of borstel. Voilà, mission accomplished!
Voor een jarenlang genot en een perfecte conditie van je natuursteenvloer, kies je voor een onderhoud met de juiste producten. Ook trots op je natuursteen? Haal dan de juiste onderhoudsproducten in huis via een verkooppunt in je buurt.