Laminaat: de vloer met enorm veel voordelen die je makkelijk zelf plaatst

Gepubliceerd op 03 May 2022

Laminaat is de laatste decennia erg in trek. Eén van de grootste voordelen van een laminaatvloer is dat je hem makkelijk zelf kunt plaatsen. Met degelijk materiaal is dit kinderspel! Maar laminaat heeft nog andere voordelen. Benieuwd? Lees er meer over en ontdek waar je je laminaat voordelig online kunt bestellen

Wat is laminaat?

Laminaat is een populaire vloerbekleding. Het bestaat in verschillende designs, stijlen en kleuren en past daarom in heel wat woningen. De vloer imiteert perfect vloeren in hout, keramiek of natuursteen maar is veel eenvoudiger te plaatsen. De planken of tegels bevestig je makkelijk aan elkaar met een kliksysteem.

Laminaat is gemaakt uit composietmateriaal en opgebouwd uit verschillende lagen: een vochtwerende onderlaag die zorgt voor de stabiliteit, een tweede laag die bestaat uit een MDF- of HDF-drager wat zorgt voor de vastheid en verbinding, een derde laag papier bedrukt met een decor, en tot slot een toplaag met een transparante coating die zorgt voor de slijt- en stootbestendigheid van de vloer en de bescherming van de print.

Interesse? Het aanbod vloeren is enorm. Ontdek verschillende soorten laminaat.

Voordelen laminaat

Geschikt voor iedere woonstijl

Laminaat past in ieders interieur. In het ruime aanbod vind je gegarandeerd een vloer naar je smaak. Vind je favoriete laminaat online.

Makkelijk te plaatsen

Laminaat is eenvoudig te installeren. Doordat je deze klikvloer makkelijk zelf kunt plaatsen, bespaar je op werkuren van een vakman. Ook demonteren en vervangen kan wanneer nodig, vrij vlot. Volg het stappenplan, ontdek tips & tricks om je laminaat te plaatsen.

Budgetvriendelijk

Wil je besparen op je vloerbedekking? Dan is laminaat een goede keuze. Niet alleen bespaar je dus op plaatsingskosten, ook de vloer zelf is schappelijk in prijs. Het heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Ontdek voordelige laminaatvloeren.

Lange levensduur

Laminaat is zeer duurzaam. Houd er wel rekening mee dat niet iedere laminaatvloer geschikt is voor elke ruimte. Zo bestaan er specifieke laminaatvloeren die gebruikt kunnen worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer en wasruimte.

Onderhoudsvriendelijk

Een laminaatvloer vraagt niet zoveel onderhoud. Stofzuigen met een stofzuiger met parketborstel en licht dweilen met water en een vloeibaar reinigingsproduct is voldoende. Per ongeluk gemorst? Veeg dan gauw de vlek weg. Vooral met snel inbijtende vloeistoffen moet je opletten. Maak daarna de vloer schoon. Lees hoe je je laminaat het best onderhoudt.

Plaatsing laminaat: benodigdheden

Laminaatvloer

Een eerste stap is het vinden van je ideale vloer. Bij Zelfbouwmarkt vind je een ruim assortiment laminaat van bekende merken zoals Quick-step, Pergo, Balterio en Uniclic. Kom het aanbod bekijken in de showroom of surf rustig tussen de verschillende laminaatvloeren online.

Geen idee welke laminaatvloer je moet kiezen? Tip: bestel enkele stalen laminaat online en vergelijk de verschillende keuzes rustig bij jou thuis. Heb je je favoriete vloer gevonden? Bereken dan hoeveel pakken laminaat je nodig hebt en bestel hem makkelijk online.

Ondervloer voor laminaat

Niet alleen de keuze van een kwaliteitsvolle laminaatvloer is belangrijk. Je kiest ook best een bijpassende ondervloer. Deze heeft namelijk verschillende functies: hij werkt isolerend, zowel akoestisch als thermisch, hij werkt minimale oneffenheden weg en beschermt je laminaatvloer. Ieder vloerenmerk heeft zijn eigen ondervloeren met specifieke kenmerken. Opgelet, plaats je vloer met ondervloer altijd op een vlakke, waterpas ondergrond. Gebruik eventueel een egalisatiemiddel. Bestel makkelijk online de ondervloer die bij je laminaat past.

Plinten, profielen en accessoires

Tussen je laminaat en de muren worden uitzetvoegen voorzien. Om je vloer mooi af te werken en de naad tussen de vloer en de wand weg te werken, plaats je best plinten. Zo kan er ook geen vuil in de voegen terechtkomen. Ontdek een ruim aanbod scherp geprijsde plinten die passen bij je laminaatvloer.

Wil je een mooie overgang maken tussen twee laminaatvloeren in een deuropening of een hoogteverschil wegwerken? Dan kun je hiervoor deurdorpels of overgangsprofielen gebruiken. Ook voor trappen bestaan er laminaatprofielen. Vind hier de vloerprofielen die je nodig hebt voor jouw project.

Ook accessoires om je laminaatvloer mooi te plaatsen en af te werken vind je online makkelijk terug. Denk maar aan elementen zoals een inbouwbare deurmat, lijm om je plinten te bevestigen, een band in mousse voor de uitzetvoegen, snijmes, zelfklevende plakband voor de montage van de ondervloer, …

Wil je zelf je laminaat plaatsen? Vind en bestel makkelijk je vloeren en alle benodigdheden online bij zelfbouwmarkt.be of via de showroom. Heb je vragen? Stel ze gerust. Neem een kijkje tussen de veelgestelde vragen of neem contact op. 40 specialisten-adviseurs maken je graag wegwijs maken in het assortiment. Natuurlijk kun je er ook terecht voor een prijsofferte en heel wat andere materialen.