Waterdichte laminaat: waar en hoe plaats je dat best?

Gepubliceerd op 10 Mei 2021
waterdichte laminaat
waterdichte laminaat

Overweeg je om laminaat te leggen in huis? Betrek gerust je badkamer en keuken in je plannen, want er bestaan waterdichte laminaatvloeren die uiterst geschikt zijn voor dergelijke vochtige ruimtes. Ontdek de voordelen van waterbestendige laminaat en leer hoe je deze vloer eenvoudig zelf plaatst. 

Watervast laminaat voor je badkamer en keuken

Laminaat leggen in je badkamer of keuken? Dat kan! De tijd dat je in vochtige ruimtes geen stijlvol laminaat kon leggen, is voorgoed voorbij. Waterdichte laminaat van Quick-Step heeft een innovatieve en waterafstotende HydroSeal-coating. Die maakt deze natuurlijke vloer prima geschikt voor je badkamer en keuken. Want dankzij deze coating kan er, zelfs in de groeven van je laminaatvloer, geen water binnendringen. Zo vermijd je vochtproblemen en geniet je van een makkelijk onderhoud. Ontdek alle praktische voordelen van waterbestendig laminaat.

De look van echt hout

Daarnaast ogen waterdichte laminaatvloeren heel natuurlijk. De voegen van deze laminaat zijn, net zoals bij alle laminaatvloeren, perfect in balans met het ontwerp van de vloer. Een zeer authentieke uitstraling gegarandeerd, door de kleur, het design en de structuur die doorlopen tot in de voeg. Zo ziet je laminaat er meteen uit als echt hout. 

Beter bestand tegen slijtage

Natuurlijk wil je dat je toekomstige vloer lang meegaat. Dankzij de Scratch Guard-bovenlaag zijn waterdichte laminaatvloeren van Quick-Step tien keer beter bestand tegen krassen dan gewone laminaatvloeren. Vallende voorwerpen, afdrukken van meubels, hoge hakken enzoverder zullen dankzij deze bovenlaag minder snel zichtbaar zijn. Je vloer is dus beter beschermd, waardoor je langer geniet van zorgeloos woonplezier.

Hoe een waterdichte laminaatvloer plaatsen?

Steek je graag de handen uit de mouwen? Waterdichte laminaat is heel makkelijk zelf te plaatsen. Je plaatst je laminaat zo dat je tussen je vloer en de muur nog wat plaats over hebt. Dit doe je best met behulp van de spacers. Zo ben je zeker van de juiste afstand tussen je vloer en de muur. Bovendien kan je vloer dan uitzetten en krimpen naargelang de vochtigheidsgraad in de kamer.

Wil je je vloer optimaal waterdicht maken? Plaats in deze opening dan PE-schuim. Dit vul je op met blijvend flexibele silicone, die je goed verspreidt met je vinger. Deze silicone zorgt er, samen met de juiste opening, voor dat je vloer kan uitzetten en inkrimpen. Wanneer de silicone droog is, plaats je hierop de plinten. Kit de plinten onderaan nog eens af, wanneer je ze in vochtige ruimtes plaatst. 

Ontdek ook Alpha Vinyl, de watervaste vinylvloer

Niet zo’n fan van laminaat? Geen probleem, want er zijn waterdichte alternatieven, zoals Alpha Vinyl van Quick-Step. De ultrasterke kern en de unieke toplaag beschermen tegen vlekken, krassen en stootschade, terwijl het innovatieve kliksysteem zorgt voor de meest watervaste vinylvloer ooit. 

Ook zelf je waterdichte laminaat- of vinylvloer plaatsen?  Succes!