Een laminaatvloer plaatsen boven vloerverwarming? Natuurlijk!

Gepubliceerd op 24 November 2021

Steeds meer (ver)bouwers kiezen voor vloerverwarming. Velen denken dat die enkel compatibel is met een tegelvloer. Maar wist je dat je ook vloerverwarming kunt combineren met je favoriete laminaatvloer? Ontdek wat je hierover moet weten.

Vloerverwarming en laminaat: een ideale match

Vloerverwarming staat gelijk aan meer comfort in huis. Niet alleen geniet je hierdoor van een aangename warmte, het zorgt ook voor meer ruimte en een fikse besparing op je energiefactuur. Het is dan ook populaire keuze bij (ver)bouwers. Vaak denken mensen deze optie hun vloerkeuze beperkt tot tegels, maar wist je dat Quick-Step laminaatvloeren ook compatibel zijn met vloerverwarming? Zo heeft je vloer niet alleen een warme, natuurlijke uitstraling, maar voelt hij ook heerlijk warm aan je voeten. Bekijk het aanbod laminaatvloeren.

Soorten vloerverwarming

Alle vloerverwarmingssystemen op lage temperatuur kunnen gecombineerd worden met Quick-Step laminaatvloeren. Zowel het klassieke systeem van buizen met warm water als elektrische vloerverwarming kan worden toegepast. Wel mag de maximale contactwarmte niet meer dan 27 graden Celsius bedragen en volg je best de richtlijnen om je Quick-Step laminaat in combinatie met vloerverwarming te plaatsen.

Richtlijnen plaatsing laminaat met vloerverwarming

Wil je laminaat en vloerverwarming combineren, dan mag de totale warmteweerstand van de ganse vloeropbouw bovenop de vloerverwarming (vb. laminaat + ondervloer) niet meer dan 0,15 m²/K/W bedragen. Is de warmteweerstand hoger, dan duurt het langer om je vloer op te warmen. Vergeet ook niet een vloerisolatie met een isolerende folie onder je vloerverwarming te plaatsen zodat de warmte gereflecteerd wordt en door de vloer geleid wordt.  

Je laminaatvloer moet zwevend geplaatst worden. Dit wil zeggen dat het niet rechtstreeks contact mag maken met de dekvloer of chape. Gebruik hiervoor een goede ondervloer en houd rekening met de algemene plaatsingsrichtlijnen voor laminaat en de specifieke richtlijnen voor laminaat met vloerverwarming. Download hier de specifieke richtlijnen.

Benieuwd hoe je favoriete Quick-Step laminaatvloer er zal uitzien in je eigen interieur? Krijg dankzij deze tool alvast een preview.

Andere vloeren en vloerverwarming

Ben je fan van een andere vloerbedekking zoals vinyl of parket? Ook deze kwaliteitsvolle vloeren kun je combineren met vloerverwarming. Ontdek waar je moet op letten bij het plaatsen van vinyl boven vloerverwarming en parket boven vloerverwarming.

Zoek je een mooie laminaatvloer om te combineren met je vloerverwarming? Doe alvast ideeën op in de inspiratiebrochure of de inspiratiegallerij op de website en plan je bezoek aan een Quick-Step verdeler in je buurt.