Welke interieurtrends zijn het populairst in 2020?

We zetten steeds meer in op duurzame en milieuvriendelijke materialen. Vloeren en wanden kurk, hout of steen horen ook in dat rijtje thuis. Hoe passen zij in de hedendaagse interieurs? Ontdek de woontrends van 2020 en doe inspiratie op.

Ecologisch bouwen en verbouwen

Een element dat in alle woontrends vervat zit, is het ‘groene bouwen en verbouwen’. De strenge energienormen zetten ons op de goede weg, maar je kunt hier nog een stapje verder in gaan. Kies bijvoorbeeld voor materialen die het milieu zo weinig mogelijk schaden. Denk hierbij aan gerecycleerde producten of een vloer in kurk bijvoorbeeld. Om kurk te winnen moeten er geen bomen omgehakt worden. De buitenste boomlaag vernieuwd zich telkens weer. Als je weet dat een kurkeik tot 200 jaar oud wordt en zo’n 16 oogsten kurk kan opleveren, kun je wel stellen dat het een zeer groen product is.

Duurzame materialen

Duurzame materialen domineren de interieurs van 2020. We kiezen over het algemeen sowieso voor ecologisch verantwoorde materialen. Denk bijvoorbeeld maar aan meubels en decoratie in hennep, riet, jute, fluweel of andere natuurlijke materialen. Vloeren uit kurk, hout of steen passen hier perfect bij, ze blinken immers uit in duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien voegen ze extra gezelligheid toe aan je interieur.

Warme kleuren

De strakke, koele interieurs van een aantal jaren terug maken plaats voor aangename ruimtes. Warme, donkere kleuren versterken het gezelligheidsgevoel. Je kan dit creëren met verf of behang in kleuren zoals donkerpaars, -groen of -blauw, terracotta, karamel, mosterdgeel, mahonie of aubergine. Maar ook de kleuren en texturen van natuurlijke wanden en vloeren dragen hiertoe extra bij. Denk bijvoorbeeld aan een wand in kurk of een vloer in kurk, hout, bamboe of natuursteen. Vind je ideale vloer of wand met de keuzehulp.

Perfecte imperfectie

Heb je al eens gehoord van wabi-sabi? Deze Japanse levensfilosofie richt zich op het vinden van schoonheid in de onvolmaakte dingen in het leven. Ook in onze Westerse interieurs doet het zijn intrede met drie kernwoorden: harmonie, echtheid en imperfectie. Denk aan verweerde materialen, tapijten met losse draadjes, of een verweerde bakstenen muur. Een kurken wand met ruwe textuur vult deze trend prima aan.

Een gezellige cocon

Het leven is druk en jachtig. Om rustig te bekomen van de lange werkdagen en drukke schema’s trekken we ons graag terug op een eigen, afgezonderd plekje. Dit kan een ruimte zijn die meer geborgenheid biedt dan een open leefruimte zoals bijvoorbeeld een hobbyruimte, bibliotheek of tv-kamer, enzovoort. Kleed je persoonlijke cocon aan met vloeren en wanden in natuurlijke materialen die rust en gezelligheid opwekken.

Interesse in een nieuwe vloer of wand in natuurlijk materiaal? Doe ideeën op in de inspiratiegids of bezoek een showroom in je buurt.

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Samen vloeren we Corona! Santana blijft bereikbaar maar van op afstand

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Geen zorgen!

Geef je bestaande vloer een make-over met dunne vloertegels

Wil je graag je vloer vernieuwen maar heb je geen zin in breekwerken en hoge kosten?

Nu ook kurkvloer met kurken kliksysteem

Zoek je een mooie natuurlijke vloer die je zelf kunt leggen? Gevonden!

GRATIS Nieuwsbrief