Met kurk naar een hoger niveau in de badkamer!

Een badkamer moet een aangenaam & comfortabel rustpunt zijn in onze woning. Na een hectisch dagje vol stress kunnen we dat rustpunt maar al te goed gebruiken. Het bepalen van de look van uw badkamer is niet zo makkelijk, om nog maar te zwijgen over de keuze van de verschillende materialen. Het mag duidelijk zijn dat uw persoonlijke voorkeur hierin een rol speelt, maar het is sowieso altijd een goeie keuze om voor kurk te gaan! We zetten een aantal goeie redenen op een rijtje!

 

Honderd procent waterbestendig

Design of niet, een badkamer moet in de eerste plaats waterbestendig zijn. En dan hebben we het niet alleen over het sanitair, maar ook over de vloer- en wandbekleding. Denk maar aan opspattend water en kinderen die net iets te onstuimig tekeergaan. Wie voor kurk kiest, kan sowieso op beide oren slapen. Kurk is namelijk van nature waterafstotend. Ideaal dus voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een speciale vernis voorkomt bovendien dat vlekken indringen.

Warm aan de voeten

Er zijn maar weinig plekken waar je zo vaak op blote voeten rondloopt als de badkamer. Ook dat is een reden om voor een badkamervloer in kurk te kiezen. Die staat namelijk garant voor een aangenaam, warm contactgevoel. De unieke celstructuur is gevuld met lucht – te vergelijken met een honingraat – die de omgevingswarmte opneemt en lang vasthoudt. Daarom voelt een kurkvloer altijd warm aan. Geen koude rillingen dus wanneer je uit het bad of uit de douche stapt.

Genieten van de stilte

In een design badkamer moet een serene sfeer heersen. En daarbij is stilte een absolute voorwaarde. Dempende materialen zijn dan ook een must. Kurk kan op dat vlak heel wat adelbrieven voorleggen. Elke kubieke centimeter kurk bevat zo’n 40 miljoen cellen. Die absorberen het geluid optimaal en zorgen dat lawaai niet weergalmt, zowel in de ruimtes zelf als in de verdiepingen eronder. Ook loopgeluiden worden sterk afgezwakt en trillingen zelfs geabsorbeerd.

Strak en trendy

Het oog wil natuurlijk ook wat. Een design badkamer oogt hip en trendy, zodat de wellnessbeleving helemaal compleet is. Kurk staat garant voor een brede waaier aan stijlen, in evenveel kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen. Van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd, van grote kurktegels tot smalle parketstroken. En dat voor elke ruimte in huis.

Interesse? Neem snel contact op voor meer informatie, bezoek onze toonzalen en geef je ogen de kost of vraag onze brochure aan!

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Samen vloeren we Corona! Santana blijft bereikbaar maar van op afstand

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Geen zorgen!

Welke interieurtrends zijn het populairst in 2020?

We zetten steeds meer in op duurzame en milieuvriendelijke materialen.

Geef je bestaande vloer een make-over met dunne vloertegels

Wil je graag je vloer vernieuwen maar heb je geen zin in breekwerken en hoge kosten?

GRATIS Nieuwsbrief