Kurkvloeren: ook voor keuken, bad- en slaapkamer

Kurkvloeren zijn niet nieuw. Ze hebben door de jaren een mooie reputatie opgebouwd en zijn synoniem met comfort, isolatie en stijl. En toch bestaan er nog veel mythes over kurk. Zo wordt deze vloer- en wandbekleding nog al te vaak louter geassocieerd met badkamers. Terwijl kurk nochtans ook uitstekend dienstdoet in andere woonruimtes. Ontdek hier welke plekken in je woning nóg mooier worden met een kurkvloer.

Kurk in de keuken: zorgeloos genieten

Kurk is niet alleen een prima vloerbekleding in de badkamer, ook in de keuken bewijzen kurkvloeren hun meerwaarde. En daar zijn uitstekende argumenten voor:

  • Waterbestendigheid: In de keuken gaat het er al eens hectisch aan toe. Vlekken op de vloer zijn snel gemaakt, maar gelukkig ook snel verwijderd als je kurk hebt liggen. Kurk is van nature waterafstotend, en Santana-kurkvloeren hebben zelfs een speciale vernislaag zodat vlekken zeker niet in de kurk kunnen trekken.
  • Ergonomie: Als kok breng je heel wat uren op je voeten door. De unieke samenstelling van een vloer in kurk zorgt ervoor dat schokken perfect opgevangen worden.
  • Hygiëne: Een kurkvloer is honderd procent hygiënisch. Vlekken noch geurtjes kunnen zich eraan hechten. Daarnaast zijn kurkvloeren antistatisch. Ook stof maakt dus geen schijn van kans!

Kurkvloeren voor stille slaapkamers

Een andere ruimte die zich uitstekend leent voor een kurkvloer, is de slaapkamer. En dat heeft weer veel te maken met de fysische eigenschappen van kurk. Zo garanderen kurkvloeren een uitstekende thermische isolatie. Kurk voelt aangenaam warm aan en je kunt er in de slaapkamer zonder problemen blootsvoets op lopen. Bovendien is kurk niet alleen thermisch maar ook akoestisch isolerend. En laat stilte nu net een van de belangrijkste ingrediënten zijn voor een goede nachtrust…

Polyvalentie troef

Zijn er nog andere ruimtes in je woning waar je een kurkvloer voor ogen hebt? Wel, dat kan perfect! Kurkvloeren zijn ontzettend polyvalent en kunnen overal hun troeven uitspelen. Graag een voorbeeldje? Kom dan eens langs in een van onze showrooms of vraag onze brochure aan!

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Nu ook kurkvloer met kurken kliksysteem

Zoek je een mooie natuurlijke vloer die je zelf kunt leggen? Gevonden!

Gespot: duurzame kurkvloer met parketlook in 8 kleuren

De zoektocht naar de ideale vloerbekleding zorgt wel eens voor keuzestress.

Innovatie: onderhoudsvriendelijke, natuurlijke tegelvloer met kliksysteem

Even gebruiksvriendelijk en waterbestendig als een tegel.

GRATIS Nieuwsbrief