Geef je bestaande vloer een make-over met dunne vloertegels

Wil je graag je vloer vernieuwen maar heb je geen zin in breekwerken en hoge kosten? Ben je op zoek naar vloertegels die je gemakkelijk over een bestaande vloer kunt leggen? Ga dan voor dunne, natuurlijke renovatietegels van slechts vier millimeter dik.

Snel en makkelijk gerenoveerd

Wil je graag een nieuwe vloer plaatsen over een bestaande vloer? Eentje waardoor de vloeropbouw niet te hoog wordt? Dan zijn natuurlijke vloertegels van 4 millimeter dik de perfecte oplossing! Hiermee geef je je vloer snel en zonder breekwerk een opfrisbeurt.

Een vlakke basis

Is de bestaande vloer waarop je de nieuwe vloertegels wilt plaatsen niet 100 procent vlak? Dan kun je er een laagje egaline op aanbrengen en zo het vloerniveau gelijktrekken. Vooral bij kleefkurk is dit aangewezen. De egalisatielaag is meestal zo’n 3 millimeter dik. Gecombineerd met dunne renovatietegels, bekom je zo een extra vloeropbouw van 7 millimeter dik. Dit is veel dunner dan bijvoorbeeld een keramische tegel- of houten parketvloer. 

Natuurlijke dunne tegels

Natuurvloeren hebben heel wat voordelen. Natuurlijk materiaal zoals kurk bijvoorbeeld isoleert goed, neemt de warmte op en houdt het ook goed vast, waardoor je bespaart op energiekosten. Daarnaast absorbeert het ook geluid waardoor het niet in een ruimte weergalmt. Een natuurvloer is licht, onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig, slijtvast en allergievrij. Er bestaan twee soorten renovatievloer in natuurlijk materiaal: een kurken kleefvloer of een zwevende klikvloer.

Kleefkurk

Een vloer in kleefkurk is maar 4 millimeter dik en lijm je gemakkelijk op een vlakke ondergrond. Je kunt dit zelf doen of laten uitvoeren door een professionele plaatser. Vind een showroom in je buurt.

Natuurlijke klikvloer

Een klikvloer met een tandgroefsysteem kun je zwevend plaatsen op een bestaande vloer. Hiervoor hoef je geen egalisatielaag aan te brengen. Er bestaan bijvoorbeeld dunne klikvloeren in kurk van 7 millimeter dik die 100 % duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Of natuurlijke kliktegels van 8 millimeter dik met de look van hout, beton of natuursteen.

Interesse in een nieuwe vloer of wand in natuurlijk materiaal? Doe ideeën op in de inspiratiegids of bezoek een showroom in je buurt.

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Samen vloeren we Corona! Santana blijft bereikbaar maar van op afstand

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Geen zorgen!

Welke interieurtrends zijn het populairst in 2020?

We zetten steeds meer in op duurzame en milieuvriendelijke materialen.

Nu ook kurkvloer met kurken kliksysteem

Zoek je een mooie natuurlijke vloer die je zelf kunt leggen? Gevonden!

GRATIS Nieuwsbrief