Drie minder gekende voordelen van wandkurk

Kurk in een interieur, dat associeer je wellicht in de eerste plaats met vloerbekleding. Maar de voordelen van kurk hoeven zich niet te beperken tot een vloer die lekker warm aanvoelt. Het materiaal is enorm veelzijdig, en de vele positieve eigenschappen lenen zich ook tot wandbekleding. Een muur in kurk? Ja hoor, dat kan! Ontdek hier waarom wandkurk je interieur nóg mooier, handiger en comfortabeler maakt.

Wandkurk voor een multifunctionele wand

Een wand in kurk is een troef in vele woonruimtes: denk maar aan de woonkamer, de keuken of de kinderkamer. Niet dat je de vier muren moet uitrusten met wandkurk, maar een accentmuur heeft zo zijn voordelen. Kurk is namelijk multifunctioneel:

  • Een wand in kurk oogt trendy en trekt de aandacht. Een echte eyecatcher dus. Op die manier voeg je een vleugje elegantie en luxe toe aan je interieur.
  • Kurk is een erg flexibel materiaal. Ideaal als je de wand wil gebruiken als prikbord om het boodschappen- of takenlijstje aan te bevestigen.

Badkamervriendelijk

De hele inrichting uitrusten met wandbekleding in kurk? Dat kan uiteraard ook. In de badkamer is het zelfs een absolute aanrader. En dat niet alleen wegens de frisse en trendy look, maar ook om praktische redenen. Een wand in kurk is namelijk honderd procent waterbestendig en ook nog eens isolerend. Al wat je nodig hebt voor de ultieme badkamerbeleving.

Tip: Ga de vier muren in kurk bekleden? Kies dan voor een eerder neutraal design, zodat het eindresultaat niet te druk wordt.

Gemakkelijk te plaatsen

Ga je een doe-het-zelfklus nooit uit de weg? Dan kun je de wandkurk perfect zelf plaatsen! Al zijn er natuurlijk enkele aandachtspunten. Zo is het belangrijk dat de vernis, lijm en de kurk op temperatuur zijn. Dit doe je door de materialen 24 uur in een verwarmde ruimte te leggen.

Daarnaast is ook een goede ondergrond onontbeerlijk. Voor het beste resultaat moet de ondergrond effen en droog zijn.

Volg de verdere stappen uit de handige installatiegids van Santana en geniet in no-time van een elegante muur!

Neem snel contact op met onze experts voor meer informatie of bezoek onze toonzalen en geef je ogen de kost! 

Tip: vraag ook je gratis inspiratiebrochure over kurkwanden aan

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Samen vloeren we Corona! Santana blijft bereikbaar maar van op afstand

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Geen zorgen!

Welke interieurtrends zijn het populairst in 2020?

We zetten steeds meer in op duurzame en milieuvriendelijke materialen.

Geef je bestaande vloer een make-over met dunne vloertegels

Wil je graag je vloer vernieuwen maar heb je geen zin in breekwerken en hoge kosten?

GRATIS Nieuwsbrief