4 ongemakken die je niét hebt met een isolerende kurkvloer

Je nieuwe of gerenoveerde woning vraagt om een nieuwe vloer. Maar wat blijkt? Eén, je hebt géén idee en twee, je vreest een verkeerde keuze te maken! Geen zin in frustraties? Let dan even goed op. We sommen de vier meest voorkomende ongemakken op die je liever niét wil ervaren met je nieuwe vloer.

 

1. IJskoude voeten

Of je nu een blote-voeten-mens of een pantoffeldier bent, niemand houdt van een koude vloer. Wist je dat zelfs je huiskat z’n voetzooltjes liever warm houdt? Het probleem van een kille vloer ligt aan het materiaal. Een aantal vloermaterialen zijn van nature niet isolerend. Daardoor gaat heel wat warmte – en kostbare energie – verloren.

Een natuurvloer in kurk is warm én zacht. Beslist aangenamer dan keramische tegels of natuursteen, die zonder vloerverwarming steevast koud aanvoelen. Eveneens comfortabeler dan parket of laminaat, die niet de isolerende eigenschappen van kurk hebben. Bovendien is lopen op blote voeten heel gezond.

Loop je ook niet warm van een koude vloer? Natuurvloer in kurk zorgt voor warme voeten én een afgekoelde energiefactuur. Vraag hier je gratis inspiratiegids aan en doe ideeën op voor jouw interieur.

2. Overmatig lawaai

Bepaalde vloermaterialen bieden geen of weinig akoestische isolatie. Afhankelijk van je schoeisel, worden je voetstappen als zeer storend ervaren. Denk maar aan het getik van hoge hakken, of het gebonk van een harde zool. Deze geluiden kunnen je huisgenoten danig op de zenuwen werken. Omgekeerd kun jij dan weer geïrriteerd raken van het lawaai van je kids, ook al zijn ze gewoon uitgelaten aan het spelen in hun slaapkamer.

De kurkvloeren van Santana zijn bestand tegen overmatig lawaai. Kurk werkt geluiddempend, wat zich uit op twee niveaus:

  • Loopgeluiden worden sterk afgezwakt en trillingen worden geabsorbeerd. Je voetstappen klinken daardoor minder hard. Hello akoestisch comfort!
  • Omgevingsgeluid wordt subtiel verzwakt. Dat is te danken aan de sponsachtige structuur van kurk.

3. Kille sfeer in de badkamer

Je badkamertegels geven je telkens weer een koud en onaangenaam gevoel. Wat een verschil met een badkamer in natuurvloer. Van koud naar warm, van kil naar gezellig. Hier wil je wel even verblijven! Maar er is meer. Een kurkvloer is veerkrachtig, voelt zacht aan en vangt elke schok op. Zo verlicht hij de druk op je voeten, enkels, knieën, heupen en rug. En da’s zeker een meerwaarde in ruimtes waar je vaak met blote voeten rondloopt, zoals de badkamer. Bang voor waterspatten op je vloer? Niet nodig, want een kurkvloer is vochtbestendig. Dankzij de harsen in de kurk zijn kurkvloeren bestand tegen water en aantasting door schimmels. Dat maakt ze prima geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of keuken.

4. Paniekreacties als “Pas op voor de vloer!”

Geef toe, als je panikeert bij het minste drupje gemorst fruitsap of koffie, is een huis gevuld met kinderen en dieren geen plezier. Die angst verdwijnt als sneeuw voor de zon bij een vloer die vocht- en vlekbestendig is. Je glas wijn omgekieperd? Zo weer schoongemaakt.

Ontdek de voordelen van kurk

Santana specialiseert zich al jaar en dag in natuurvloeren uit kurk. Kurk is een wonderbaarlijk product voor jouw interieur. Het leent zich perfect voor het bevloeren van woningen. Waarom? Het is ecologisch, veilig en gezond. Én het isoleert van nature, dus geen last meer van koude voeten of geluidshinder. Ontdek hier alle voordelen van kurk.

Met een kurkvloer voorkom je heel wat veelvoorkomende ongemakken. Ontdek het assortiment natuurvloeren en -wanden van Santana, vraag je gratis inspiratiegids aan of kom eens langs in een van de Santana toonzalen!

In samenwerking met Santana

GRATIS Nieuwsbrief