Wat zijn de voordelen van een kurkvloer?

Ga je een vloerbedekking kiezen, overweeg dan ook de minder voor de hand liggende opties. Kurk bijvoorbeeld, heeft heel wat pluspunten en wordt steeds populairder. Ontdek wat een kurkvloer voor jou kan betekenen! 

Ecologisch

Kurk is een natuurlijk en milieuvriendelijk product. De productie is duurzaam, bovendien kan kurk gemakkelijk gerecycleerd worden. Wist je dat voor de productie alleen de schors van de kurkeik gebruikt wordt? Dit brengt de boom geen schade toe. Na korte tijd is de schors weer volledig hersteld.

Isolerend

Een kurkvloer isoleert goed. Er gaat dus minder kostbare warmte verloren, wat bijdraagt tot een lagere energiefactuur. Tegelijkertijd profiteer je van extra comfort.

Fijn om op te lopen

Kinderen kunnen fijn spelen op deze vloer, die steeds een aangename temperatuur heeft. Je kan er met blote voeten op zonder te rillen. Een belangrijk verschil met tegels, die koud kunnen aanvoelen. Ook zo draagt een kurkvloer bij tot een gezellig interieur.

Goed voor je gewrichten

Een kurkvloer is zacht en veerkrachtig. Omdat deze vloer schokken opvangt en terugveert, is er minder druk op heupen en knieën. Een plus voor mensen met pijnlijke gewrichten.

Slijtvast

Als een kurkvloer correct geplaatst en onderhouden wordt, gaat hij jaren mee. Dat onderhoud hoeft niet veel tijd te kosten. Even stofzuigen volstaat. Wat je nog meer kan doen? Van tijd tot tijd poetsen met een uitgewrongen dweil en een beschermer aanbrengen.

Geluiddempend

Een kurkvloer werkt geluiddempend dankzij de luchtbellen in de vloer. Een belangrijk voordeel voor appartementsbewoners, maar eigenlijk voor iedereen die gesteld is op rust in huis.

Bestand tegen water

Kurk is prima bestand tegen water. Je kunt dus ook een kurkvloer leggen in de badkamer, de keuken of het toilet. Met een vernislaag speel je helemaal op safe.

Diverse looks mogelijk

Kies uit een breed gamma van kleuren, structuren en afwerkingen. Niet wild van de look van kurk? Dan kun je kiezen voor het uitzicht van eik, es of pijnboom.   

Eenvoudig te plaatsen

De kurkvloer is tegenwoordig populair bij de doe-het-zelver dankzij het eenvoudige kliksysteem. Ga je voor een kurkvloer met een geïntegreerde ondervloer van 10 mm dikte, dan heb je zelfs geen perfect egale en gladde ondergrond nodig.

Hulp nodig bij de keuze van je kurkvloer, of een vraag? Vraag een specialist om advies op maat of neem contact op. Ontdek ook onze laagste prijs garantie en topdeals.

In samenwerking met FloorHouse

Meer nieuws van FloorHouse

Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren.

Plinten en profielen: je vloer netjes afgewerkt, ook als je geen vakman bent

Een mooie vloer komt pas echt tot zijn recht als hij mooi afgewerkt is.

Welke klikvloer kun je gebruiken in de badkamer?

Wil je in je badkamer graag een klikvloer plaatsen met een natuurlijke uitstraling in hout- of st

GRATIS Nieuwsbrief