Een kurkvloer: op en top kindvriendelijk!

Gepubliceerd op 02 April 2015

Kleintjes en kurk, dat zijn twee handen op één vloer! Kurk profileert zich in alle opzichten als kindvriendelijke oplossing: zacht, duurzaam, antiallergisch én leuk. Overdag weerstaan de vloeren probleemloos rondvliegende blokken, 's avonds zijn ze zacht voor de kleine voetjes die het grote bed induiken.

De perfecte kinderkamer kan enerzijds tegen een stootje en heeft anderzijds zacht aanvoelende vloeren. Kurk is daarvoor het ideale materiaal.
Hier zijn 5 goede redenen om voor kurk te kiezen in de kinderslaapkamer.

1. Kurk is een natuurproduct

Kurk komt van kurkeiken die speciaal voor hun bast worden geteeld. Om de negen jaar wordt hun schors verwijderd. Dit brengt de eik zelf geen schade toe; de schors groeit meteen weer aan. Dat maakt van kurk één van de meest natuurlijke en natuurvriendelijke bouwmaterialen. De eigenschappen waarvoor kurk zo gewaardeerd wordt, zijn de hoge isolatiewaarde, het geluiddempend vermogen, het comfort en de warme kleur. Op zo’n vloer kunnen ridders en prinsessen zich helemaal uitleven. Daarnaast is kurk één van de meest flexibele materialen om te verwerken. Je kan het versnijden, buigen, kleuren en verlijmen. En met de gepaste afwerking kan je kurk zelfs toepassen in de badkamer.

2. Kurk is stofvrij en makkelijk te onderhouden

Kinderen en kurk, dat zijn twee handen op één vloer. Op de vuilafstotende toplagen maken stof, bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen schijn van kans. Deze toplagen zijn verkrijgbaar in zowel een matte uitvoering als in subtiel satin. Door de slijtlagen zijn alle poriën verzadigd en kan er na het poetsen geen stof of vuil achterblijven. Kurk is bovendien antistatisch: zo blijft de ruimte onder de bedden stofvrij en makkelijker schoon te maken.

3. Kurk dempt het geluid

Ook op akoestisch vlak is kurk uniek. Kurkvloeren zijn fantastische geluiddempers: het geluid wordt afgezwakt in plaats van weerkaatst. Ideaal voor speel- en studeerkamers, bureaus en slaapkamers. Een kurkvloer bezorgt niet alleen je kids, maar ook jou een rustigere nacht.

4. Kurk voelt warm aan

Het unieke aan kurk is de opbouw uit vele cellen die met lucht gevuld zijn. Deze stilstaande lucht zorgt ervoor dat kurk zijn omgevingswarmte opneemt en vasthoudt. Zo wordt de gevoelstemperatuur hoger en kan de thermostaat een graadje lager. Nooit meer koude voetjes tijdens het spelen op de vloer of tijdens het huiswerk maken aan het bureau.

5. Kurk is hip en trendy

Kurkvloeren zijn er in een waaier aan stijlen, kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen. Van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd. De vloeren zijn makkelijk te combineren met zachte tinten voor babykamers en fellere kleuren voor de tieners.

Benieuwd naar de mogelijkheden van kurk voor je vloer? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan.