Gietvloeren zijn de nieuwste trend in de Belgische bouwsector

Gepubliceerd op

Wie een gemiddelde nieuwbouwwoning binnenloopt in België, ziet in de meeste gevallen een gietvloer als vloer. De reden dat deze vloeren steeds populairder worden, is met name de kwaliteit van de vloeren. Het voordeel van een gietvloer, is dat ze worden opgebouwd uit verschillende lagen. Dit zorgt er dan dus ook voor dat een deel van de vloer prima tijdens de bouw van een woning kan worden gelegd, terwijl de coating pas bij oplevering wordt aangebracht. Doe je dit met een laminaat of PVC vloer, dan zal de vloer bij oplevering vol krassen zitten. Omdat er daarnaast nog allerlei andere voordelen zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Waarom zijn gietvloeren zo populair?

Gietvloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun vele voordelen. Ten eerste zijn ze enorm duurzaam. Gietvloeren worden naadloos gelegd en zijn daardoor erg sterk en slijtvast. Dit maakt ze uitermate geschikt voor intensief gebruik, zoals in een druk gezinshuis of een commerciële ruimte. Daarnaast zijn gietvloeren ook nog eens makkelijk te onderhouden. Omdat er geen naden of voegen zijn, hoef je alleen maar af en toe met een vochtige dweil over de vloer te gaan. Dit bespaart tijd en moeite in het schoonmaakproces. Een ander groot voordeel van gietvloeren is dat ze in veel verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je de vloer volledig afstemmen op jouw persoonlijke smaak en interieur. Of je nu houdt van een strakke betonlook of liever een warme hout uitstraling wilt, met een gietvloer is alles mogelijk.

Gietvloeren voor elk interieur

Ben jij op zoek naar een vloer die past bij je interieur? Dan zijn gietvloeren de perfecte keuze. Zo kun je namelijk niet alleen kiezen uit verschillende kleuren, maar ook uit verschillende afwerkingen. Dit maakt dat gietvloeren voor elk interieur geschikt zijn en je dus ook zelf bepaalt hoe je de vloer uiteindelijk wilt hebben afgewerkt. Waar de een de voorkeur heeft voor een gladde afwerking, vind jij het misschien juist wel mooi dat er een wat ruwe afwerking is, zodat het allemaal net even wat meer body krijgt. Let alleen wel op dat je vloer niet een prominente rol krijgt binnen je interieur, want mocht je dan een keer willen veranderen van stijl, dan wordt dit met een bijzondere kleur of een opvallende afwerking een stuk lastiger.

Gietvloeren zijn duurzaam

De aanschaf van een gietvloer mag dan misschien wel hoger liggen dan bijvoorbeeld een PVC visgraatvloer, maar de uiteindelijke levensduur is daarmee dan ook een flink stuk langer. Zo zijn deze vloeren dus niet alleen duurzaam voor mens, dier en milieu, maar scheelt het je op lange termijn ook flink in je portemonnee. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je vloer meer dan 15 jaar meegaat en je PVC vloer met een jaar of 8 aan vervanging toe is, je dit op termijn enkele duizenden euro’s kan schelen. Daarbij hebben gietvloeren ook als voordeel dat ze gemakkelijk te herstellen zijn in het geval er schade is. Zo kun je prima een bepaald deel polijsten en voorzien van een nieuwe coating, terwijl dit bij een PVC of laminaatvloer een stuk lastiger wordt. Het is daarom dus ook niet zo heel vreemd dat deze vloeren steeds populairder worden.

   

standaard