Vind je ideale tijdloze interieur

Gepubliceerd op 28 December 2019

Geen zin om je interieur om de haverklap in te richten volgens de laatste nieuwe trends? Niet zo’n fan van een opvallende inrichting? Dan ga je best voor een goede basic woonstijl. Hoe creëer je je ideale tijdloze interieur? Ontdek enkele tips.

Koester het thuisgevoel

Je kunt zoveel mogelijk de interieurtrends op de voet volgen en toepassen, maar als je woning niet aanvoelt als jouw thuis ga je nooit tevreden zijn. Ben je fan van een blijvende inrichting? Ga dan aan de slag met een paar goede basisstukken en combineer die met wat persoonlijke spullen. Zo creëer je een tijdloos interieur en voeg je toch je eigen ‘touch’ en persoonlijkheid toe.

Kies voor een functionele inrichting

Selecteer meubels die vooral hun functie vervullen. Een comfortabele sofa die mooi past in de ruimte en zo zijn meerwaarde biedt bijvoorbeeld. Fluwelen zetels zijn tegenwoordig in trek, maar ben je zeker dat je die binnen enkele jaren nog even mooi vindt? Ga voor een eettafel die jaren meegaat. Stoelen die goed zitten en overal bijpassen, enzovoort. Ga niet voor opvallend maar voor neutraal. Kiezen voor tijdloos design is vaak je niet laten leiden door modegrillen.

Eenvoud siert

Is een tijdloos interieur dan niet saai? Helemaal niet! De basis blijft misschien neutraal, maar door kleine ingrepen te doen kun je toch de sfeer veranderen. Kies bijvoorbeeld voor muren in een onopvallende kleur die als hoofdthema terugkomt, maar vul aan met een warmere tint om het geheel gezelliger te maken. Een flessengroene muur bijvoorbeeld is nu misschien wel de trend maar kan binnen enkele jaren aardig gedateerd zijn. Voorzie ook enkele accenten met kleur of patronen in je accessoires zoals kussens, gordijnen, lampenkappen, … om het geheel wat power te geven.

Ga voor duurzame materialen

Tijdloos is quasi een synoniem voor duurzaam. Kies daarom voor hoogwaardige, kwalitatieve stukken die lang meegaan. Misschien moet je wel investeren in een iets duurdere aankoop, maar dan ga je er wel langer plezier van hebben. Want vaak is goedkoop ook duurkoop. Ga voor meubelstukken die niet te veel tijd- en modegebonden zijn. Zet in op klassiekers zoals een meubel dat je over vijftig jaar nog mooi vindt. Meubels met eenvoudige, strakke lijnen en die dus overal bij passen zijn een goede keuze.

Doe beroep op een interieurspecialist

Laat je het inrichten van je interieur liever over aan een professional? Schakel dan een interieurspecialist in. Die vertaalt jouw interieurdromen in een uniek concept. Laat gerust weten wat je voor ogen hebt. Je kunt een specifieke kamer laten inrichten of je hele woning laten aanpakken door een allround interieurkenner. Zo hoef je maar één aannemer aan te spreken.