Interieur upgraden? Breng wat ‘bling’ in huis met metaal-look verf.

30/05/2022

Verdient jouw interieur een upgrade en is het tijd voor iets speciaals? Dan is een metaal-look vast iets voor jou. Dankzij deze structuurverf geef je je muren een trendy uitstraling met metaalglans. Luxueus en gedurfd! Ontdek de mogelijkheden met metallieke verf en leer hoe je ermee aan de slag gaat.

Wat is metallieke verf?

Metallieke verf is een structuurverf die, zoals de naam al verklapt, structuur geeft aan je muur. De metaalachtige deeltjes in de verf weerkaatsen het licht, waardoor je een metalige glans creëert. Bovendien kan je je muren heel makkelijk reinigen wanneer je geschilderd hebt met Metallic Chic. Ideaal dus voor de keuken of het toilet, maar ook meer dan geschikt voor andere ruimtes. In het kleurenpalet vind je warme goudtinten voor een gevoel van extravagante luxe, koele metaaltinten voor een minimalistisch interieur, zilvere pastels maar ook fellere tinten voor een heuse discofeel.

Bekijk een inspirerend project met origineel contrast en preview hier het resultaat bij je thuis.

Tal van toepassingen voor een trendy look

Wanneer je droomt van een trendy look, is Metallic Chic jouw partner in crime. Je kan er makkelijk zelf mee aan de slag en tovert je interieur eenvoudig om tot een unieke plek. Laat je creativiteit gerust de vrije loop met een metalliek accent voor meubeltjes, kastjes, kaders of zelfs een volledige muur. Ook objecten uit steen, plaaster, metaal en kunststof kan je ermee aanpakken.

Metallieke verf schilderen op nieuw pleisterwerk: stappenplan

Hoe schilder je metallieke verf? Verderop in dit artikel ontdek je hoe je best te werk gaat als je nieuw pleisterwerk als ondergrond gebruikt. Check alvast hier welke producten je nodig hebt voor je klus.

Wil je schilderen op een bestaande verflaag? Vraag dan advies in een colora-winkel bij jou in de buurt.

Stap 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je kan beginnen schilderen, moet je wand droog en proper zijn. Uitstekende korrels of oneffenheden in het pleisterwerk verwijder je met een wandschaaf. Gebruik geen schuurpapier, want dit kan het pleisterwerk beschadigen. Daarna verwijder je ook vuil, stof en losse deeltjes. Na het afborstelen neem je het resterende stof weg met een vochtige doek. Tot slot plak je de delen die je niet gaat schilderen, af met tape.

Stap 2: Tijd voor de grondlaag

Afhankelijk van je ondergrond, kies je de juiste primer. Voor binnenmuren in goede staat, zal je Bossprim aanbrengen als grondlaag. Deze laat je aankleuren in een vergelijkende kleur van jouw Metallic Chic. Met een langharige blokkwast breng je de grondlaag aan in verticale strepen. Laat 6 uur drogen.

We raden aan om de tape te vervangen na elke laag, dus ook na de grondlaag. Haal de tape weg wanneer de primer nog nat is en plak er nieuwe voor een strak afgelijnd resultaat.

Stap 3: Metallic Chic als finishing touch

Breng een laag Metallic Chic aan met een langharige blokkwast. Start in een bovenhoek en werk naar de andere zijde toe in verticale stroken. Zorg ervoor dat aanzetten gevarieerd of geschrankt voorkomen: bovenaan, midden en onderaan de wand. Op die manier zie je geen werkvlakken maar enkel verticale lijnen. Laat de verf minstens 6 uur drogen.

Daarna breng je een tweede laag aan, op dezelfde manier als de eerste laag. Laat opnieuw voldoende drogen, en haal de tape weg wanneer de verf nog nat is.

Goed om te weten: Metallic Chic is ook aan te brengen met het stucmes, voor een volledig andere textuur. Voor deze decoratieve techniek schakel je best een vakman in.

Zin om een opvallende glinsterende toets te geven aan je interieur? Ontdek dan Metallic Chic van BOSS paints en kies uit de talrijke goud-, zilver- en pastelkleuren. Met bovenstaand stappenplan ga je makkelijk zelf aan de slag. Bekijk zeker ook de doe-het-zelf video’s voor extra tips, of ga langs bij een colora-winkel in je buurt voor advies. Frisse ideeën voor je project vind je in deze gratis brochure.

In samenwerking met colora de verfwinkel

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.