Hoe schilder ik een betonlook of natuursteenuitzicht?

Gepubliceerd op 25 May 2022

Natuursteen is terug van weggeweest. Ben je helemaal fan van een betonlook of een natuursteenuitzicht zonder of juist met kleurvariaties? Ontdek dan snel hoe je jouw favoriete look kan creëren met structuurverf.

Wat is structuurverf?

Een structuurverf of decoratieve techniek geeft je interieur niet alleen kleur, maar ook warmte en karakter. Je maakt er unieke creaties mee die meteen uit het oog springen. Dankzij hun waterafstotende en krasbestendige eigenschappen zijn ze ook heel praktisch en onderhoudsvriendelijk. Je kan ermee aan de slag op muren, maar ook op meubels, deuren, plafonds en soms zelfs spatwanden. Structuurverf zorgt voor een subtiel reliëf waardoor je een zichtbare én voelbare structuur op je muren krijgt.

Een effen betonlook of natuursteenuitzicht schilderen? Dat kan!

Altijd al gedroomd van een betonlook in je badkamer of toilet? Tegels zijn vrij duur en je gaat ze niet heel snel vervangen. Maar wat als je nu een natuursteenuitzicht perfect kan nabootsen met verf? Mét heel watervaste verf én voelbaar reliëf!

Ontdek Stone Art Uni, de structuurverf die jouw interieur een karaktervolle en eigentijdse look geeft, maar tegelijkertijd toch onopvallend en neutraal is. Deze steenimitatie op basis van klei en minerale vulstoffen zorgt voor een gekorreld steeneffect in eenzelfde kleur. Stone Art Uni is ideaal voor grote wanden met veel scheerlicht. Het kan hip en modern, maar ook gezellig en karaktervol. Liever subtielere accenten leggen in je ruimte? Ook op meubeltjes of spatwanden staat deze structuurverf perfect en kan je zo je interieur eenvoudig pimpen.

Deze structuurverf met beton- of natuursteenlook is beschikbaar in 15 kleuren en heeft een matte afwerking met voelbaar reliëf. Kies voor een lichtgrijze tint en krijg een warme look & feel in de plaats. Daarna plaats je er een transparante afwerklaag op.

De structuurverf is:

  • Sterk en stootvast;
  • Watervast;
  • Uitstekend onderhoudbaar;
  • Perfect geschikt voor muren, deuren en meubels;
  • Ook geschikt voor tafels, werkbladen en spatwanden – mits zorgzaam gebruik.

Ga zelf aan de slag met dit stappenplan.

Liever natuursteenimitatie met kleurschakeringen?

Ben je helemaal fan van een betonlook of natuursteenuitzicht, maar mag het voor jou nog wat meer cachet hebben? Dan is de aangekleurde Stone Art Color jouw partner in crime. Deze structuurverf brengt jou een karaktervolle natuursteenimitatie mét kleurvariaties.

Droom je bijvoorbeeld van een warme, maar trendy travertinlook? Zo’n beige kalksteen met subtiele gaatjesstructuur duikt namelijk steeds meer op in hippe ton-sur-ton interieurs. Met zijn warme uitstraling past het natuursteenuitzicht mooi in klassieke interieurs én in een moderne minimalistische woonstijl; zowel op muren, als op meubels of interieuraccessoires. Zo kan je je thuiskantoor omtoveren naar een gezellig interieurhoekje dankzij deze structuurverf. Of geef je een landelijke toets aan je interieur door niet alleen de muren, maar ook de legplanken of vensterbanken onder handen te nemen.

Door de krasbestendigheid van de verf kan je ook je kast een volledige make-over geven. En dankzij de waterafstotende eigenschappen kan je er zelfs mee aan de slag voor je keukenspatwand!

Prachtige natuursteeneffecten in tal van kleuren

Natuursteen bestaat in vele kleuren en stijlen, met generfde en geaderde schakeringen. Ook Stone Art Color kan je verschillende opties bieden. Zo heb je de mogelijkheid om je muren een donker rotseffect, een verouderde betonlook of een donker roestuitzicht te geven. Je kan zelfs je eigen stukje Provence creëren met deze structuurverf.

Door met contrasterende kleuren te spelen tussen de structuurlaag en eindlaag, wordt het effect sterker en opvallender. Dit drukke effect pas je beter toe op kleinere oppervlakken. Voor grote oppervlakken, ga je best aan de slag met subtielere kleurschakeringen. Dan kies je voor een afwerklaag die qua kleur dichter aanleunt bij je structuurlaag. Hoe dan ook: de mogelijkheden zijn eindeloos, want op het vlak van kleur kan je vele kanten uit. Ontdek de mooiste kleurencombinaties in jouw colora-winkel.

Klaar om je droominterieur te realiseren? Bekijk het volledige stappenplan of de stap-voor-stap video’s om gemakkelijk zelf aan de slag te gaan met deze structuurverf en bijhorende afwerklaag.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan