5 manieren om de natuur in huis te halen

Gepubliceerd op 21 Augustus 2023
5 manieren om de natuur in huis te halen
5 manieren om de natuur in huis te halen

Een van de nadelen van een periode met slecht weer, is dat je meteen veel minder buiten bent. Wanneer het veel regent of het koud is, ga je veel minder snel even een rondje wandelen of erop uit voor een fietstochtje. Slecht weer zorgt er daarnaast ook voor dat je niet meer lekker in de tuin kan zitten. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je binnen ook kunt genieten van de natuur, waardoor je zelfs in de mindere weerperiodes het gevoel hebt dat je niets tekort komt. In dit artikelen lees je 5 aanpassingen aan je huis die je kunt doen om de natuur in huis te halen.

1. Genoeg ramen

Ramen kunnen enorm bijdragen aan het gevoel dat je buiten bent, terwijl je eigenlijk gewoon comfortabel in je warme huisje zit. Wanneer je kleine of maar weinig ramen hebt, wordt je kamer meteen een stuk donkerder en kun je uiteraard minder genieten van de omgeving rondom je huis. Om echt het gevoel te hebben dat je je in de natuur bevindt, kunnen ramen een grote bijdragen leveren. Het plaatsen van extra ramen kan al een groot verschil maken. Maar wanneer je echt het gevoel wilt hebben middenin de natuur te zitten, zijn ramen zonder profiel een goede optie. Je hebt daarbij amper door dat er een raam zit, waardoor het voelt alsof je echt buiten bent.

2. Hout

Een manier om de natuur letterlijk naar binnen te halen, is het toevoegen van natuurlijke elementen aan je interieur. Door meubelstukken van natuurlijk hout neer te zetten, voelt je kamer meteen een stuk gezelliger en natuurlijker aan. Hierbij kun je bijvoorbeeld ook denken aan een houten vloer. En hetzelfde geldt voor inbouw, zoals een ingebouwde keuken, ingebouwde kasten of pilaren. Het lijkt hierdoor bijna alsof je je in een blokhut bevindt, wat voor de echte natuurliefhebber natuurlijk een droom is.

3. Tuinkamer

Met slecht weer is het niet ideaal om in je tuin te zitten. Dat is jammer, want je wil het liefste optimaal genieten van dit stukje natuur zo dichtbij huis. Zelfs een terrasoverdekking lost soms het probleem niet helemaal op, omdat het daar nog steeds vrij hard kan waaien. Een optie die geschikt is voor alle weeromstandigheden, zijn tuinkamers. Dit is een veranda die voor- en zijwanden heeft, waardoor het weer geen enkele invloed heeft. Door de glazen wanden, heb je het gevoel dat je gewoon middenin je tuin zit. Mbveranda.nl levert maatwerk op dit vlak, waarbij de tuinkamer precies wordt gemaakt zoals jij hem het beste bij je huis vindt passen. Er zijn bij mbveranda.nl verschillende opties mogelijk, waaronder tuinkamers van glas, met schuifwanden of van aluminium in verschillende kleuren.

4. Leem

Het klinkt misschien gek, maar bouwen met leem wordt steeds populairder. Leem is een van de oudste bouwmaterialen ter wereld, die nog steeds in gebruik is. En dat is best logisch. Vooral nu mensen steeds meer belang beginnen te hechten aan ecologisch bouwen, wordt leem weer volop gebruikt. De stof is heel goed in het opslaan van warmte, wat flink wat scheelt in de energiekosten. Ook reguleert het de luchtvochtigheid in je woning, wat schimmel voorkomt. Je hoeft gelukkig niet je gehele huis van leem te bouwen, zoals vroeger gebeurde. Je hebt namelijk tegenwoordig leemfinish, wat als een soort verf kan worden aangebracht op bijvoorbeeld een muur. Dit ziet er prachtig natuurlijk uit en heeft dus ook veel voordelen.

5. Planten

De laatste mogelijkheid ligt voor de hand, maar kan toch een groot verschil maken: planten. Door planten toe te voegen aan je interieur, breng je letterlijk de natuur in huis.