Kies een geschikt keukenwerkblad voor je keuken

01/03/2021

Je keukenwerkblad mag gerust een eyecatcher zijn, maar in de eerste plaats moet het geschikt zijn voor jouw gebruik. Waar moet je zoal op letten bij je keuze? Ontdek handige tips en hak zelfverzekerd de knoop door.

Bestaat het ideale keukenwerkblad?

Een keuken op maat? Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Hanteer je echter de juiste criteria, dan vind je gegarandeerd een geschikt werkblad. Naast de look laat je je keuze van het werkblad best afhangen van drie criteria: je levenswijze & gezinssamenstelling, de functionaliteit en uiteraard je budget. In dit artikel worden werkbladmaterialen gekoppeld aan praktische tips die je zullen helpen bij je keuze. Verschillende keukenstijlen bekijken en vergelijken? Laat je inspireren door onze realisaties.

Een ruim werkblad om comfortabel te kokerellen

Breng je graag veel tijd door in de keuken en is kokerellen een hobby? Kies dan voor een groot werkblad op een centrale plaats in je keuken. Een kookeiland speelt hier goed op in, bovendien zorgt het voor een comfortabel en open ruimtegevoel. Afhankelijk van de werkbladgrootte kan je een kookplaat, een spoelbak en zitplaatsen integreren. Heb je voldoende ruimte, kies dan zeker voor een groot werkblad. Geen enkele kok werkt graag op een te kleine werkplek. Nog een handige tip: kies de hoogte van het werkblad in functie van de persoon die er het vaakst aan de slag zal gaan. Graag je eigen keukeneiland ontwerpen? Richt zelf jouw keuken in met onze keukenplanner.

Voorkom vlekken en krassen

Een keukenwerkblad hoort esthetisch, maar toch vooral praktisch te zijn. Op inox en glas zal je sneller vlekken en vingerafdrukken zien. Wil je absoluut geen krassen op je werkblad, ga dan eerder voor composiet of keramiek in plaats van inox of hout. Hou bij je keuze ook rekening met de hittebestendigheid. Kookpotten, pannen of ovengebakken taarten kunnen vlekken veroorzaken op hout of composiet, terwijl een werkblad uit inox, graniet of dekton hiervoor ongevoelig is. Benieuwd wat je werkblad je zal kosten? Probeer de keuken prijscalculator en ontvang direct een prijs voor jouw nieuwe keuken.

Kies een werkblad in functie van je gezin

Met enkele kids in huis wordt je keukenwerkblad dagelijks op de proef gesteld. In die optiek is keramiek interessant: bijzonder duurzaam, krasbestendig en je kan er gloeiende kookpotten op plaatsen. Heb je geen kinderen en wil je look en kwaliteit koppelen aan een redelijke prijs, ga dan voor composiet: het beste van kunststof en natuursteen in één. Hoewel meer afwerkingsmogelijkheden is composiet gevoelig voor hitte en vlekken. Ook dekton scoort op stijl en kwaliteit, maar deze natuurlijke touch komt met een stevig prijskaartje. Bezoek een keukenwinkel in je buurt en ontdek er tot in de puntjes afgewerkte keukens.

De kostprijs van werkbladmaterialen

Een eenvoudige vuistregel om de kostprijs van materiaal in te schatten: hoe duurzamer het materiaal, hoe hoger de prijs. Werkbladen in keramisch materiaal, inox, composiet, dekton of graniet kosten je ongeveer drie keer zoveel als een werkblad in kunststof. Daarnaast heeft ook de afwerking invloed op de prijs. Afgeronde hoeken of speciale vormen leveren vaak een parel van een werkblad op, maar doen de prijs toenemen. De meest persoonlijke optie is het laten ontwerpen van je eigen werkblad. Een team van interieurarchitecten creëert dan een werkblad naar jouw wensen.

Hoe een keukenwerkblad kiezen? De look, de grootte, de functionaliteit en de kostprijs zijn belangrijke pijlers. Bekijk met je keukenspecialist wat het beste werkblad is voor jouw keuken. Laat je inspireren in een toonzaal in je buurt en vraag je gratis brochure aan.

In samenwerking met Keukens De Abdij

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.