Keukenblad renoveren
Zoek je een manier om je keuken een nieuwe, frisse look te geven? Dan kun je je keukenwerkblad misschien aanpassen? Je kan dit doen door je huidige werkblad te verven of betegelen, maar dit geeft meestal niet het gewenste effect. Kies daarom eerder voor kwaliteit en ga meteen voor een nieuw exemplaar. Renoveren betekent in dit geval vervangen. Laat je inspireren door het aanbod keukens en hun werkbladen.
Werkblad kiezen
De look van het keukenwerkblad beïnvloedt het totaalplaatje van je keuken. Maar het materiaal en de bijhorend eigenschappen zijn ook belangrijk. Het werkblad wordt immers dagelijks gebruikt en blootgesteld aan verschillende uitwendige factoren zoals hitte, vlekken, slijtage, … Het voordeel is dat je tegenwoordig kunt kiezen uit verschillende materialen die looks en functie verenigen. Je keuze bepaalt mee het prijskaartje en de kwaliteit. Ontdek de materialen en hun eigenschappen.
Soorten materialen
- Laminaat is een gemakkelijk te onderhouden en relatief goedkoop materiaal dat vaak gebruikt wordt in keukens. Het is een kunststof dat hout of steen nabootst, opgebouwd uit verschillende laagjes. Hierdoor is het bestand tegen krassen en stoten.
- Volkern is de dikkere versie van laminaat en dus iets duurder. Het bestaat uit nog meer lagen en is nog beter bestand tegen krassen, stoten en slijtage.
- Inox of roestvrijstaal is bestand tegen extreme temperaturen, vocht en vet. Het is zeer hygiënisch en zuurbestendig. Maatwerk is mogelijk en je kunt kiezen van een heel dun tot een heel dik werkblad.
- Natuursteen: De prijs is afhankelijk van het type natuursteen en de afwerking. Duurzaam en robuust, sterk en hittenbestendig. Bijvoorbeeld graniet en blauwe hardsteen.
- Composiet: is niet poreus materiaal met de look van natuursteen. Bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Bestand tegen krassen, zuur, bacteriën en schimmels, minder tegen hitte dan natuursteen.
- Designbeton: werkbladen in beton zijn goed vlek-, hitte- en krasbestendig ook is het niet uv-gevoelig en onderhoudsvriendelijk. De prijs is vergelijkbaar met die van natuurteen. Je kunt een dik of dun werkblad kiezen en een breed gamma kleuren.
- Keramiek is een samenstelling van vloeibar glas, porselein en kwarts dat op hoge temperatuur gebakken wordt. Het is zeer krasvast en vlekvrij en bestand tegen chemische stoffen, bovendien verandert niet van kleur in uv-licht.
- Hout: massief houten werkbladen zijn vrij duur. Verschillende houtsoorten zijn mogelijk. Afhankelijk van de soort is het duurzaam en krasbestendig. Het is niet bestand tegen hitte of vocht en onderhoud is nodig.
Werkblad plaatsen
Laat je je werkblad plaatsen door een keukenspecialist dan ben je zeker dat dit correct gebeurt. Eerst overloopt hij samen met je de mogelijkheden, hierna zal hij de ruimte voor het werkblad opmeten. De maten worden doorgegeven en je gekozen werkblad wordt op maat gemaakt. Wanneer deze klaar is wordt eventueel het oude blad verwijderd en de nieuwe geïnstalleerd. Nog even afwerken en klaar! Ontdek de verschillende werkbladen.
Wil je je keuken vernieuwen? Laat je inspireren door ons magazine of neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.