Waarom kiezen voor een recirculatiedampkap voor jouw keuken?

Gepubliceerd op 08 May 2020

De klassieke dampkap met een afvoer naar buiten kennen we allemaal. Tegenwoordig zie je ook meer en meer recirculatiedampkappen opduiken in keukens. Wat zijn de voordelen van dit type dampkap? Maak gauw kennis.

Recirculatiedampkap

Bij een klassieke dampkap voer je de kookdampen naar buiten af. Bij een recirculatiedampkap is er geen afvoer nodig. Hier filteren speciale koolstoffilters de kooklucht en wordt de gezuiverde lucht terug in de ruimte geblazen. Kun je de kookdampen niet naar buiten afvoeren, bijvoorbeeld in een moderne keuken met een kookeiland, dan is een recirculatiedampkap ideaal.

Beperkt onderhoud

Een recirculatiedampkap heeft een metaalfilter die het vet opvangt. Die moet je ongeveer maandelijks schoonmaken. Dit is niet zo moeilijk, je plaatst hem gewoon in je vaatwasser. Daarnaast heeft een recirculatiedampkap koolstoffilters (of plasmafilters) die de geuren, dampen en rook verwijderen wanneer je aan het koken bent. Wel zul je deze filters regelmatig moeten vervangen. Hoe vaak, is afhankelijk van het type filter. Ga goed na hoelang de levensduur, uitgedrukt in kookuren, bedraagt. Vraag raad aan je keukenspecialist.

Moderne designs

Dampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende moderne designs. Doordat er bij een recirculatiedampkap geen buis naar buiten is om de kookdampen af te voeren, zijn er extra ontwerpmogelijkheden. Bovendien zijn ze plaats besparend. Wil je graag iets bijzonder? De nieuwste dampkappen worden verheven tot echte designpareltjes die perfect passen in de moderne keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dampkap die op een moderne lamp lijkt? Of een zwevend exemplaar dat vrij geplaatst kan worden? Of misschien heb je graag eentje die in de kookplaat voorzien is? Esthetiek troef! Vraag je keukenspecialist in de buurt naar de verschillende mogelijkheden.

Voordelige installatie

Een recirculatiedampkap kan voordeliger zijn dan een klassieke dampkap omdat je geen leidingen moet installeren wat vaak toch een grote kost kan zijn. Bovendien bespaart dit type dampkap je ook extra werk om het te installeren.

Recirculatiedampkap en ventilatie

Niet alleen is een recirculatiedampkap handig in een ruimte waar afvoeren naar buiten moeilijk is. Het combineert ook goed met de hedendaagse ventilatie-eisen. Heb je een ventilatiesysteem D dat de luchtkwaliteit en vochtigheid regelt? Dan is een recirculatiedampkap de beste optie. Hierbij wordt de vochtige lucht die de dampkap terug afgeeft, afgevoerd als dat nodig is, en wordt de temperatuur binnen altijd op peil gehouden. Zo gaat er geen kostbare warmte verloren. Een traditionele dampkap blaast de lucht naar buiten waardoor er een onderdruk kan ontstaan en het ventilatiesysteem uit balans gaat.

Zoek je een kwalitatieve keuken met degelijke keukentoestellen? Doe ideeën op in de inspiratiebrochure of neem contact op met een keukenspecialist in je buurt voor meer informatie.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan