Originele spatwand

Dat spatwanden origineel kunnen zijn, bewijst Santana met de collectie Rimboe.   Met deze natuurlijke spatwandtegels van kurk maak je van de spatwand achter het aanrecht of het fornuis een echte eyecatcher. Door de gelijnde en geblokte tegels te laten doorlopen op een wand, creëer je extra effect.

144 combinaties

De 20 x 90 cm grote spatwandtegels bestaan in zes verschillende uitvoeringen met gelijnde, rechthoekige en vierkante prints, en in 24 kleuren - samen goed voor maar liefst 144 dynamische horizontale of verticale combinaties.

Spatbestendig

De diverse afwerkingslagen beschermen de tegels prima tegen spatten van water en vet. Om de spatwandtegels schoon te maken, volstaan een licht vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel. 

Keuken - Spatwand kurk santana rimboe

Miljoenen cellen

Kurk is van nature geluiddempend en dat is mooi meegenomen in een (leef)keuken waar het er soms lawaaierig aan toe gaat.  De miljoenen cellen waaruit kurk is opgebouwd, absorberen het geluid. Dit in tegenstelling tot harde(re) materialen die het geluid weerkaatsen.

Bovenop bestaande spatwand

Ben je een geboren doe-het-zelver, dan is het bekleden van de spatwand met de spatwandtegels van de collectie Rimboe voor jou kinderspel. Om de tegels te plaatsen volgens de regels van de kunst, is het noodzakelijk dat je vertrekt van een zuivere en perfect egale ondergrond. Voor de verlijming gebruik je een speciale milieuvriendelijke lijm.

Bij renovatie van je keuken bespaar je bovendien heel wat tijd en geld door de 4 mm dikke spatwandtegels bovenop de bestaande spatwand te plaatsen. Hiervoor is enkel een bijkomende egalisatielaag vereist.

Made in Belgium

Santana vervaardigt de spatwandtegels van de collectie Rimboe in eigen atelier en gebruikt daarvoor kurk afkomstig van de schors van Portugese kurkeiken. Voor een naadloos effect worden de grafische prints in de spatwandtegels gefreesd. Nadien krijgen de tegels hun definitieve kleur met verf op waterbasis. Voor een perfecte bescherming worden tenslotte diverse lagen watergedragen vernis aangebracht.

De aanbevolen verkooprijs van de collectie spatwandtegels Rimboe bedraagt 53,64 euro/m², exclusief 6 of 21% btw en plaatsing. 

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Kurktegels plaatsen: 4 essentiële do’s en don’ts op een rijtje

Een Santana-kleefvloer is eenvoudig te plaatsen, zolang je je aan de instructies houdt.

Met kurk naar een hoger niveau in de badkamer!

Een badkamer moet een aangenaam & comfortabel rustpunt zijn in onze woning.

Wat is kurk?

Kurk is één van de vele natuurlijke materialen die gebruikt worden in onze woning.

Zo reken je af met vocht in de badkamer

Niets zo vervelend als vocht in de badkamer.

Gratis documentatie van Santana

GRATIS Nieuwsbrief