Keukentrend: originele spatwand met kurktegels

Dat spatwanden origineel kunnen zijn, bewijst Santana met de collectie Rimboe.  Met deze natuurlijke spatwandtegels van kurk maak je van de spatwand achter het aanrecht of het fornuis een echte eyecatcher. Door de gelijnde en geblokte tegels te laten doorlopen op een wand, creëer je extra effect.

144 combinaties

De 20 x 90 cm grote spatwandtegels bestaan in zes verschillende uitvoeringen met gelijnde, rechthoekige en vierkante prints, en in 24 kleuren - samen goed voor maar liefst 144 dynamische horizontale of verticale combinaties.

Spatbestendig

De diverse afwerkingslagen beschermen de tegels prima tegen spatten van water en vet. Om de spatwandtegels schoon te maken, volstaan een licht vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel. 

Keuken - Spatwand kurk santana rimboe

Miljoenen cellen

Kurk is van nature geluiddempend en dat is mooi meegenomen in een (leef)keuken waar het er soms lawaaierig aan toe gaat. De miljoenen cellen waaruit kurk is opgebouwd, absorberen het geluid. Dit in tegenstelling tot harde(re) materialen die het geluid weerkaatsen.

Bovenop bestaande spatwand

Ben je een geboren doe-het-zelver, dan is het bekleden van de spatwand met de spatwandtegels van de collectie Rimboe voor jou kinderspel. Om de tegels te plaatsen volgens de regels van de kunst, is het noodzakelijk dat je vertrekt van een zuivere en perfect egale ondergrond. Voor de verlijming gebruik je een speciale milieuvriendelijke lijm.

Bij renovatie van je keuken bespaar je bovendien heel wat tijd en geld door de 4 mm dikke spatwandtegels bovenop de bestaande spatwand te plaatsen. Hiervoor is enkel een bijkomende egalisatielaag vereist.

Made in Belgium

Santana vervaardigt de spatwandtegels van de collectie Rimboe in eigen atelier en gebruikt daarvoor kurk afkomstig van de schors van Portugese kurkeiken. Voor een naadloos effect worden de grafische prints in de spatwandtegels gefreesd. Nadien krijgen de tegels hun definitieve kleur met verf op waterbasis. Voor een perfecte bescherming worden tenslotte diverse lagen watergedragen vernis aangebracht.

De aanbevolen verkooprijs van de collectie spatwandtegels Rimboe bedraagt 53,64 euro/m², exclusief 6 of 21% btw en plaatsing. 

Interesse in originele spatwandtegels uit kurk? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan of bezoek een van de toonzalen.

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Samen vloeren we Corona! Santana blijft bereikbaar maar van op afstand

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Geen zorgen!

Welke interieurtrends zijn het populairst in 2020?

We zetten steeds meer in op duurzame en milieuvriendelijke materialen.

Geef je bestaande vloer een make-over met dunne vloertegels

Wil je graag je vloer vernieuwen maar heb je geen zin in breekwerken en hoge kosten?

GRATIS Nieuwsbrief