Keukeninnovatie: binnenkort een onzichtbare dampkap in je keuken?

Droom je van een strakke keuken, met een look die klopt tot in de puntjes? Tegenwoordig kun je kiezen voor een kookplaat met ingewerkte afzuiging. Subtiel, maar uiterst efficiënt. Tijd voor een kennismaking!

Ontdek werkbladafzuiging

Met een dampkap die geïntegreerd is in de kookplaat komt het ontwerp van je hedendaagse keuken extra tot zijn recht. We spreken ook van werkbladafzuiging. Daarbij vormen je kookplaat en je dampkap één geheel. De afzuigtoren is alleen zichtbaar wanneer je aan het koken bent. Voor een minimalistisch totaalbeeld, zonder compromissen. Bekijk diverse soorten werkbladdampkappen.

Volledige ontwerpvrijheid

Een belangrijk voordeel: met werkbladafzuiging houd je alle opties open voor het ontwerp van je keuken. Je bent niet gebonden aan een plafond- of muuroplossing. Een kookplaat in je kookeiland kan dus perfect. Daarmee kun je fijn kokkerellen terwijl je bijpraat met je gasten. De geïntegreerde afzuiging werkt fluisterstil! Ontdek de specificaties.

Efficiënt en fluisterstil

Een grote troef is dat de afzuigtoren een variabele hoogte heeft. Dat biedt het voordeel dat de dampen meteen, stil en efficiënt worden afgezogen aan de bron. Wanneer je de kookplaat niet gebruikt, zie je enkel het zwarte opaak glas. Bekijk zijn discreet en elegant design.

Instelbare hoogte

De zwarte ventilatietoren kun je op drie verschillende hoogtes instellen. Alleen pannen op het vuur? Dan volstaat een hoogte van 10 cm. Zet je er een kookpot bij, dan pas je de hoogte eenvoudig aan naar 20 cm, met één druk op de knop. Zo kun je tot 30 cm hoog gaan, wat ruim voldoende is voor een grote pot. De handige touchbediening is volledig geïntegreerd in de kookplaat. Bij gebruik van de kookplaat licht de witte sliderbediening op en treedt ze in werking via automatische pandetectie. Bekijk de foto’s.

Award winner  

De nieuwste kookplaat met geïntegreerde dampkap Novy Panorama heeft een strakke, zwarte afzuigtoren, opgetrokken uit semitransparant glas met lichte doorkijk. Vind je zijn discreet en elegant design het einde? Je bent niet de enige! Deze designtopper sleepte de prestigieuze Red Dot Award voor productdesign in de wacht.

Handige snufjes

De Novy Panorama inductiekookplaat bestaat uit vier krachtige, octagonale kookzones naast elkaar. Zet je de kookplaat aan en staat er een pot of pan op een kookzone, dan zal die kookzone automatisch geactiveerd worden. Aan de slag met een XL-pan? Dankzij de bridgefunctie combineer je makkelijk twee tot zelfs vier kookzones. Zeg maar vaarwel tegen je eierwekker, want elke kookzone heeft een aparte timer.

Ruimtebesparende oplossing

Onder de kookplaat verlies je weinig ruimte. De afzuigtoren zit achteraan, waardoor je nog lades van 40 cm diep kunt voorzien. Voldoende ruimte dus om al je potten en pannen in kwijt te raken.

Eenvoudig in onderhoud

En het onderhoud? Novy Panorama is makkelijk schoon te maken. Zowel de afzuigtoren als de kookplaat zijn vlot te reinigen na het koken. Nadat de toren in het glazen oppervlak is verdwenen, kun je de kookresten in één beweging verwijderen. De onderdelen, zoals de vetfilter, vragen weinig onderhoud en zijn vaatwasmachinebestendig.

Afvoer naar buiten, of recirculatie?

Voor de afvoer van de dampen en geurtjes zijn er twee mogelijkheden: een afvoer naar buiten of recirculatie. Die laatste energiezuinige techniek wordt steeds vaker toegepast in energiezuinige woningen en in keukens waar een afvoer naar buiten niet mogelijk is. De ingebouwde recirculatiebox met monoblockfilter in de plint filtert de geurtjes uiterst efficiënt en brengt de gereinigde lucht opnieuw in de ruimte. Niet zeker welk type afvoer jij best kiest? Laat je adviseren door een specialist.

Een kookplaat en dampkap in één, iets voor jou? Ontdek de Novy-verkooppunten in je buurt en laat je adviseren of neem vrijblijvend contact op met Novy. Tip: volg Novy op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van trends en innovaties.

In samenwerking met Novy

GRATIS Nieuwsbrief