Wat kost jouw nieuwe droomkeuken? Ontdek het in 5 simpele stappen.

23/05/2024

Denk je aan een nieuwe keuken en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs van jouw droomkeuken hangt af van diverse factoren, zoals grootte, indeling, materialen en gekozen apparaten. Dit maakt het lastig om een prijs in te schatten. Maar met deze handige prijscalculator van Keukens De Abdij krijg je snel een prijsindicatie op maat die perfect bij jouw project en wensen past. In vijf eenvoudige stappen ontdek je jouw ideale keuken en het bijbehorende prijskaartje. Lees hoe je aan de slag gaat en laat je inspireren. 

Stap 1: Kies je keukenproject

Een keuken kopen is een investering in wooncomfort en de waarde van je huis. Maar welk budget moet je ervoor vrijmaken? Met de prijscalculator van Keukens De Abdij kan je eenvoudig de prijs van je nieuwe keuken berekenen. De eerste stap is het bepalen van je keukenproject: nieuwbouw of renovatie. Wil je een volledig nieuwe keuken ontwerpen of je bestaande keuken renoveren? Bij een nieuwbouwkeuken heb je veel vrijheid in ontwerp en lay-out. Bij renovatie moet je rekening houden met de huidige structuur en de locatie van leidingen en stopcontacten.

Bekijk hier uiteenlopende realisaties.

Stap 2: Kies je keukenopstelling

Vervolgens denk je na over de grootte en indeling van je keuken. Een keuken hoeft niet de hele ruimte te vullen, maar we raden aan om genoeg werk- en bergruimte te voorzien. Zo blijft jouw keuken functioneel én stijlvol. Kies de keukenopstelling die het beste bij je ruimte en levensstijl past:

  • Muuropstelling: Alle keukencomponenten staan langs één muur, wat zorgt voor een compacte en lineaire indeling.
  • L-opstelling: De keukencomponenten vormen een hoek langs twee muren, wat meer werkruimte en flexibiliteit biedt.
  • U-opstelling: De keukencomponenten staan langs drie muren, waardoor je veel werkruimte hebt en gemakkelijk bij alles kan. Ideaal voor grotere keukens.
  • Keukeneiland: Een losstaand eiland in het midden van de keuken biedt extra berg- en werkruimte. Het dient ook als centraal punt voor koken, aperitieven en dineren. Perfect voor open keukenruimtes en leuke momenten met je gezin, vrienden en familie.

Laat je inspireren door voorbeelden in de gratis inspiratiegids.

Bij het bepalen van je keukenindeling kom je voor diverse vraagstukken te staan: Ga je voor een open, halfopen of gesloten keuken? Hoe creëer je een functionele en ergonomische keuken? Hoe kan je je kleine keuken optimaal indelen? De keukenadviseurs van Keukens De Abdij begeleiden je graag bij je keuzes. Maak hier een afspraak in een showroom in je buurt en krijg persoonlijk advies.

Tip: Neem de tijd om uiteenlopende keukenstijlen te verkennen: van landelijke keukens en moderne keukens tot Japandi keukens en Ibiza keukens. Want de keuze voor een bepaalde keukenstijl beïnvloedt de gehele inrichting van je keuken, waaronder de kasten, materialen en het werkblad. Laat je inspireren en vind de stijl die perfect bij jouw smaak en wensen past.

Stap 3: Kies het materiaal voor je keukenkasten

Bij de volgende stap bepaal je het materiaal van je keukenkasten. Een belangrijke keuze, die mee de uitstraling, duurzaamheid en het onderhoud van je keuken bepaalt. Laminaatkasten zijn budgetvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken, terwijl fineerkasten een warme en natuurlijke uitstraling hebben. Kies materialen die passen bij jouw smaak, levensstijl en budget.

Denk eraan: de gekozen afwerking en extra opties (zoals dempingssystemen en anti-fingerprint fronten) kunnen ook invloed hebben op de prijs. Zo is een greeploze keuken doorgaans duurder dan een keuken met handgrepen.

Tip: Ontdek de nieuwste keukentrends en handige opbergoplossingen, zoals kolomkasten met luxelades of een le-mans opbergsysteem voor optimaal gebruik van hoekkasten. De keukenadviseurs van Keukens De Abdij adviseren je graag, rekening houdend met je voorkeuren en je budget.

Stap 4: Kies jouw ideale keukenblad

Het gekozen keukenblad heeft een grote invloed op de prijs en het gebruiksgemak van je keuken. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar, zoals laminaat, composiet, marmer, keramiek en graniet. Denk na over de duurzaamheid, hittebestendigheid en onderhoudsvereisten van verschillende materialen voordat je een beslissing neemt. Laminaat is betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden, terwijl natuursteen (zoals marmer en graniet) een luxe uitstraling heeft maar meer onderhoud vraagt.

Stap 5: Kies jouw gewenste keukentoestellen

Kies de toestellen die passen bij jouw kookgewoonten en budget. Bedenk welke functies belangrijk zijn voor jou, zoals een vaatwasser voor een gemakkelijke afwas of een stoomoven voor gezonde maaltijden. Let ook op energie-efficiëntie en garantievoorwaarden bij het selecteren van je apparaten.

Realiseer jouw droomkeuken 

Nadat je alle stappen hebt doorlopen, vul je je contactgegevens in. Een ervaren keukenadviseur van Keukens De Abdij neemt dan spoedig contact met je op om jouw keuzes en voorkeuren te bespreken. Je ontvangt een gratis en vrijblijvende prijsberekening.

Tip: Heb je bouw- of verbouwplannen, maar komt de nieuwe keuken pas later aan bod? Bij Keukens De Abdij kan je de prijs voor je nieuwe keuken tot 2 jaar vastzetten. Zo bescherm je jezelf tegen prijsverhogingen en vermijd je extra kosten. Ontdek prijsvast reserveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuwe keuken? Maak een afspraak in een toonzaal in je buurt en laat je adviseren. Vergeet je gratis inspiratiebrochure niet aan te vragen.

Zelf jouw droomkeuken ontwerpen? Ga aan de slag met de keukenplanner en bekijk het resultaat in 3D. 

In samenwerking met Keukens De Abdij

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.