Wat is de prijs van een nieuwe keuken?

01/08/2023

Wat is de prijs van een nieuwe keuken? Het is wellicht een van de eerste vragen als je denkt aan een nieuwe keuken. Hoeveel jouw nieuwe keuken uiteindelijk zal kosten, is afhankelijk van verschillende factoren. Dat maakt het moeilijk om keukens te vergelijken. Bepaalde keukens kunnen er identiek uitzien, maar toch een verschillende prijs hebben. Hoe komt dat precies, en welke elementen hebben invloed op de prijs van een nieuwe keuken? Ontdek het snel en bereken hier de prijs van jouw droomkeuken

Keukenopstelling

Eerst en vooral zal de ruimte waarin de nieuwe keuken komt te staan een grote rol spelen. Hoe groter deze beschikbare ruimte, hoe groter de keuken meestal zal worden. Gaat het over een open, halfopen of gesloten keuken? Heb je een ruimte voor die open en ruime keuken, of wil je jouw nieuwe keuken eerder in een aparte ruimte onderbrengen? Is de beschikbare ruimte eerder beperkt? Dat hoeft geen probleem te zijn. Ook voor kleine keukens biedt Keukens De Abdij slimme oplossingen aan om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Het is niet noodzakelijk om de gehele ruimte te vullen, maar het wordt wel aangeraden om voldoende werk- en bergruimte te creëren.

Keukenindeling

Hoe ga jij jouw nieuwe keuken indelen? Heb je ruimte voor een kolomkast met uittrekbare luxelades met glazen zijwanden, of kies je voor sterke legplanken? Ga je voor de keuken met gezellig kookeiland waar je van droomde? Een keukeneiland zorgt voor extra werk- en bergruimte en creëert vaak een extra zitgedeelte om heerlijk te aperitieven of te dineren.

Ga je voor een L-keuken? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Le-mans opbergsystemen van Keukens De Abdij, zodat je de volledige hoekkast optimaal kan benutten. Heb je al nagedacht over hoe jij je bestek en kruiden wil sorteren? Weet dat deze bergoplossingen onvermijdelijk duurder zijn dan de standaard legplanken. Keukens De Abdij biedt heel wat handige keuken bergoplossingen aan, bovendien denken hun keukenadviseurs met je mee voor het bekomen van een functionele en ergonomische keuken.

Keukenkasten

De keuze van de keukenkasten kan de prijs van je nieuwe keuken sterk beïnvloeden. Ga je voor een matte of hoogglans uitstraling? Bij moderne keukens denken we vaak aan strakke en greeploze keukens. Kies je voor een afgeschuind front, front met ingefreesde handgreep, front met trapprofiel, metalen greeplijst, doorlopende greeplijst of push-to-open? Deuren met een dempingsysteem zorgen ervoor dat lades en kasten worden afgeremd bij het sluiten. Er zijn heel wat mogelijkheden als je kiest voor een greeploze keuken, maar deze optie is duurder dan een traditionele keuken met handgrepen.

Bij landelijke keukens denken we eerder aan kaderdeuren of kastdeuren in fineer. Deze zorgen voor die typische, maar gezellige landelijke sfeer. Stem je graag de kleur van je binnenkasten af op de kleur van het gekozen front, of kies je voor een standaardkleur? Keukens De Abdij biedt een zeer uitgebreid gamma grepen of greeplijsten. Daarnaast zijn er bepaalde opties zoals UV-bestendige fronten of anti-fingerprint fronten mogelijk. De keuze hiervan zal eveneens een invloed hebben op de totale kostprijs van de keuken.

Er is voor elk budget een ruime keuze en geschikte oplossing. De keukenadviseurs van Keukens De Abdij luisteren en denken met je mee om je leefkeuken zo functioneel mogelijk in te richten. Een optimale bergruimte zorgt ervoor dat de keuken steeds clean en hygiënisch oogt.

Keukenblad

Vervolgens zal het gekozen keukenblad een grote invloed hebben op de keukenprijs. Het type werkblad en de afwerking spelen hierbij een belangrijke rol. Zo is een laminaat keukenblad goedkoper dan een keukenblad in natuursteen. Zo moet je ook rekening houden met de krasbestendigheid, hittebestendigheid, gevoeligheid voor vuil en vlekken. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Bij de meeste keukens wordt gekozen voor een natuursteen of composiet werkblad. Dit geeft de keuken een meer luxueuze uitstraling en zorgt voor een echte eyecatcher in je nieuwe keuken. Een keukenblad moet niet alleen mooi, maar ook sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Laat je daarom goed adviseren door de keukenadviseurs.

Keukentoestellen

Tenslotte zullen ook de gekozen inbouwtoestellen een effect hebben op de totaalprijs van je nieuwe keuken. Kies je voor een standaard microgolfoven, of toch voor een combi-microgolfoven? Had je graag die stoomoven waar je altijd al van droomde, of ga je voor de ingebouwde koffiemachine? Fan van de moderne strakke keuken met kookplaatafzuiging of eerder de klassiek landelijke keuken met fornuis? Had je graag die wijnkoeler of wijnbewaarkast als wijnliefhebber? Keukens De Abdij biedt een breed aanbod inbouwtoestellen aan bij hun verschillende partners. Hun keukenadviseurs houden rekening met jouw budget en adviseren de meest geschikte inbouwtoestellen.

Nieuwe keuken prijs berekenen

Ben je bezig met bouw- of renovatieplannen en wil je weten hoeveel je nieuwe keuken gaat kosten? Bij Keukens De Abdij maken ze het jou gemakkelijk om je nieuwe keuken prijs te berekenenIn 5 eenvoudige stappen ontvang je een eerste prijsindicatie. Probeer hun handige prijscalculator en neem je plannen en de afmetingen mee naar een van hun toonzalen. De keukenadviseurs luisteren graag naar je keukenplannen en berekenen de definitieve prijs van jouw keuken.

Bereken hier je prijs en vind een toonzaal in jouw regio.

Bovenop de beste prijs voor je keuken, geniet je bij Keukens De Abdij elke maand van een nieuwe keuken promotie. Krijg bijvoorbeeld een extra korting op kasten, toestellen of een gratis afbraak. Hou de website van Keukens De Abdij in de gaten en geniet van een mooie korting op je nieuwe keuken. Ontdek hier de actie van de maand.

Jij bepaalt zelf hoe duur jij je nieuwe keuken wil maken. Dankzij de optie tot 2 jaar prijsvast reserveren van Keukens De Abdij zet je vandaag je keukenprijs voor 2 jaar vast en vermijd je extra kosten door prijsstijgingen.

Toonzaalkeukens

Heb je niet het budget voor een volledig nieuwe en uitgeruste keuken? Geen probleem! Keukens De Abdij biedt een ruim aanbod aan kwalitatieve toonzaalkeukens. Door verbouwingen in hun toonzalen worden deze kwaliteitskeukens aan zeer scherpe prijzen te koop aangeboden. Met een toonzaalkeuken geniet je van een keuken waar je nog vele jaren plezier aan zal beleven. Bovendien zijn deze keukens onmiddellijk beschikbaar. Kom gerust langs, doe een bod op je favoriete keuken en geniet van kortingen tot -70%.

Maak nu je afspraak

Bij Keukens De Abdij streven ze ernaar om een kwalitatief keukenproject te bieden dat perfect binnen jouw budget past. Vanaf het eerste contact zijn ze transparant en bespreken jullie samen de beste opties die passen binnen jouw vooropgesteld budget. Maak hier je afspraak, of ga vrijblijvend langs in een van hun toonzalen voor advies op maat van jouw project. Je kan er meteen je vragen kwijt.

De eerste stap naar jouw droomkeuken begint hier. Maak een afspraak in een toonzaal van Keukens De Abdij, en wie weet kook jij binnenkort in een van hun keukens. Liever eerst wat meer inspiratie? Vraag dan hier je gratis inspiratiegids aan en doe frisse ideeën op. 

In samenwerking met Keukens De Abdij

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.