Gevonden: de keuken die naadloos aansluit bij je interieur

Gepubliceerd op

De keuken krijgt steeds meer een centrale plek in de leefruimte. Het is fijn als deze past bij de rest van je interieur. Hoe pak je dit aan?  

Leefkeuken

Een nieuwe keuken kopen? De keuken is doorheen de jaren geëvolueerd naar een echte ‘leefkeuken’. We kiezen steeds meer voor open ruimtes waarin de kookgelegenheid een centrale plek krijgt, vlak naast het salon en de eettafel. Een plaats waar men gezellig samenkomt na een dag werk of school. Er wordt gekookt, gekeuveld, getafeld, huiswerk gemaakt, geknutseld, enzovoort. Kortom, thuiskomen.

Deel van je interieur

De keuken is dus niet langer een ruimte op zichzelf. Wanneer je op zoek gaat naar jouw ideale keuken, dan hou je rekening met de functie maar ook met de look. Niet alleen het keukendesign is belangrijk maar ook de keukeninrichting, zodat keuken en interieur één geheel vormen. Hoe begin je hieraan? Stel zelf jouw keuken samen.

Stap voor stap naar je droomkeuken

Net zoals bij een goed gerecht, komt een keuken pas tot zijn recht als alle ingrediënten in de juiste volgorde worden samengevoegd. Neem daarom je tijd om stap voor stap jouw droomkeuken te creëren. Vertrouw hiervoor op de beste keukenadviseurs en bezoek één van hun toonzalen.

Van proeven tot genieten

Laat je inspireren in één van de keuken showrooms. Snuif de sfeer op. Heb je een idee van je droomkeuken, dan helpt een keukenadviseur je samen de ideale praktische opstelling uit te werken. Hierna giet een binnenhuisarchitect jouw ideeën en wensen in een fotorealistische 3D-voorstelling. Later wordt bij je thuis de ruimte opgemeten en overloopt de binnenhuisarchitect alles nog eens tot in detail. Na akkoord gaat je keuken in productie en wordt deze binnen een paar maanden geplaatst door ervaren schrijnwerkers. Daarna is het genieten van je tot in de puntjes afgewerkte keuken.

Ingericht met smaak

Een binnenhuisarchitect helpt je bij het afstemmen van de keuken op je interieur. Hierbij wordt gelet op de details en het gehele plaatje om je huis nog gezelliger te maken. Het design van je keuken en je interieur staan nauw in verband met elkaar. Denk maar eens hoe de interieurstijl, kleur, decoratie, gordijnen, verlichting, enzovoort een ruimte een bepaalde sfeer kunnen geven. Ga je voor strak, eclectisch, rustig of levendig, landelijk of modern? De binnenhuisarchitect is een echte smaakkenner en begeleidt je bij de zoektocht naar je keukenstijl.

Keuken met servicegarantie

Een tot in de puntjes afgewerkte keuken, daar wil je lang van kunnen genieten. Je wilt op je keukenbouwer kunnen vertrouwen, ook wanneer er na de plaatsing iets met je keuken gebeurt. Check bij de zoektocht naar je keuken dus zeker de servicegarantie. Een levenslange service garantie is een belangrijke troef!

Interesse in een keuken die naadloos aansluit op je interieur? Laat je inspireren of neem contact op voor een vrijblijvend voorstel. Vraag ook meteen je gratis brochure keuken inspiratie aan.