Een keukenkast in laminaat, lak of fineer?

07/04/2021

Het keukenfront is net als de look van het werkblad heel bepalend voor het uitzicht van je keuken. Laat je materiaalkeuze niet enkel afhangen van de gekozen stijl, maar denk ook aan het gebruikscomfort. Je goed informeren is daarom van groot belang.

Populaire afwerkingsmaterialen voor een keukenfront

Bij de aankoop van een nieuwe keuken hoor je heel wat keuzes te maken: de keukenstijl, de opstelling, de toestellen, het werkblad, … én de materiaalkeuze van de keukenkast. De drie meest voorkomende afwerkingsmaterialen voor een keukenfront zijn kunststof, lak en fineerhout. Tenzij je voor een massief houten keuken kiest: dan is de kern van de fronten tegelijk ook de afwerking. Hou je van mooi keukendesign? Ontwerp zelf jouw droomkeuken met de keukenplanner

Krasbestendig laminaat voor wie intensief kookt

Ben je een enthousiaste kok die het graag bont maakt in de keuken? Helpen je drukke tieners vaak mee aan het diner? Dan zit je goed met laminaat: krasbestendig, stoot- en slijtvast. En verrassend sterk! Een troef tegenover andere kunststoffen is dat elke kastdeur, -plank en lade wordt afgewerkt met een dikke toplaag van 0,8 mm. Het maakt je keukenmeubilair bestand tegen water en warmte. Ontdek daarnaast de trendy houtimitaties uit laminaat: natuurkleurige fronten die een warme toets geven aan je interieur. Benieuwd naar een keuken die naadloos aansluit op je interieur? Laat je inspireren door keukens in verschillende stijlen.

Kerngekleurd frontlaminaat

De waaier aan kleuren, de betaalbaarheid, de lange levensduur, het onderhoudsgemak, … het maakt van laminaat een aantrekkelijke keuze. Een aanrader is kerngekleurd laminaat: een geavanceerde uitvoering waarbij het laminaat in de kern wordt gekleurd voor een strakke uitstraling die klopt tot in de puntjes. Voor de binnenkant van je kast is effen glanzend laminaat een klassieker. Ben je er nog niet uit welke stijl je wil? Ontdek realisaties van zowel moderne keukens als landelijke keukens.

Lak: van flashy blauw tot opvallend roze

Hecht je vooral belang aan de look van je keuken en ben je bereid daar wat meer voor te betalen? Dan is een poeder- of natgelakte keuken vast iets voor jou. Alle denkbare tinten zijn mogelijk: een keuken in flashy blauw of opvallend roze, mat of glanzend. Een krasje tijdens het koken of een keukenstoel die omvalt? Dan is het opletten geblazen, want lak is veel fragieler dan laminaat. Ook vetplekken zijn moeilijker te verwijderen. Wil je graag advies voor jouw keukenafwerking? Vertrouw op een keukenspecialist voor een geslaagd keukendesign.

Fineerhout voor een natuurlijk, authentiek karakter

Exclusiever dan een gelakte keukenkast, is een natuurlijke afwerking uit fineer: een fijn laagje hout rondom de kast- en ladefront dat zorgt voor die authentieke uitstraling. Fineer is een afgeleide van massief hout, met dezelfde look en afwerkingsmogelijkheden. Afhankelijk van je voorkeur voor vlak of gegroefd, zal je keukenkast een dunne of dikke massieve toplaag krijgen. Fineer is vanzelfsprekend duurzamer en goedkoper dan een volledig massief houten keuken. De kern is immers opgebouwd uit mdf of spaander. Deze uitvoering heeft trouwens het voordeel dat er minder kans is op kromtrekken. Benieuwd naar de prijs van je nieuwe keuken? Probeer de keukencalculator en krijg zicht op de mogelijkheden en kostprijs van jouw nieuwe keuken.

Een keuze maken voor de afwerking van je keukenmeubilair? Informeer je grondig bij een keukenspecialist en laat je daarbij inspireren in een toonzaal in je buurt. Vraag zeker ook je gratis inspiratiegids aan.

In samenwerking met Keukens De Abdij

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.