Een ruime keuken creëren? We geven je graag tips!

Hou je ook zo van een ruime keuken, maar heb je eigenlijk niet zo’n grote keuken? Dan moet je het slim aanpakken. We geven je graag enkele tips om je keuken groter te laten lijken dan dat ze is. 

1. Licht, licht én licht

Een ruimte lijkt altijd groter wanneer er veel daglicht binnenvalt. Dit geldt ook in je keuken. Hoe meer licht,  hoe aangenamer het er toeven is én hoe ruimer ze oogt. Hou daar dus rekening mee wanneer je bouwplannen hebt: minstens één groot raam is onmisbaar in een ruime keuken. Heb je echter geen mogelijkheid voor een groot raam, dan zijn meerdere kleine ramen natuurlijk ook een optie. Als er niet veel natuurlijk licht in je keuken binnenvalt, kan je dit met de juiste verlichting oplossen.
Extra tip: kasten in hoogglans zijn een aanrader wanneer je over weinig natuurlijk licht beschikt, omdat ze het licht mooi weerkaatsen en verspreiden.   
 

2. Voorzichtig aan met die accessoires

Voorzie voldoende opbergruimte in jouw keuken, en selecteer zorgvuldig jouw accessoires. Rondslingerende spullen en veel accessoires geven een rommelige indruk en doen je keuken zo alleen maar kleiner lijken.

 

3. Het magische wit

Het magische witWit in het interieur geeft ruimte en zorgt voor klasse. Dat geldt zeker ook voor een witte keuken. Bang dat dat te steriel en kil zal ogen? Je kan gerust een mix maken van wit en een ander kleur, bijvoorbeeld de bovenkasten in het wit en de onderkasten in een warm houtdecor op die manier breek je het koele wit.
Tip: Er bestaan verschillende tinten wit, ook in het gamma van de keukenkasten. Ga zeker eens naar de IXINA winkel in jouw buurt om deze in het echt te bekijken.

 

4. Gebruik niet te veel verschillende kleuren

Teveel verschillende kleuren doen een ruimte al snel heel druk overkomen. Kies dus voor een of twee basiskleuren en hou de overige kleuren beperkt. Een tafellaken in een tint die aansluit bij één van de basiskleuren? Dat kan zeker. Maar gebruik geen mix van accessoires in allerlei verschillende kleuren, je keuken zal er erg druk gaan uitzien.

 

 

In samenwerking met IXINA Belgium

Meer nieuws van IXINA Belgium

Opendeurdagen bij IXINA

Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 november kan je bij IXINA genieten van de gezellige opendeur

Ken je Dekton al?

Werkbladen bestaan er in verschillende kleuren en materialen zoals hout, laminaat, graniet, keram

Hoeveel kost een keuken nu?

Hoeveel budget voorzie ik voor mijn keukenproject?  Dat is een belangrijke vraag die vaak gesteld

Tot €3.000 korting op jouw IXINA keuken!

De hele maand oktober kan je profiteren van Bisbeurscondities!

GRATIS Nieuwsbrief