Van keuken naar kookparadijs met handige features

Gepubliceerd op 09 March 2021
Franke Mythos
Franke Mythos
Franke Andy Chef
Franke Andy Chef
Franke Atlas Neo Goud
Franke Atlas Neo Goud
Franke Atlas Neo Koper
Franke Atlas Neo Koper

De keuken van morgen is eigenlijk de keuken van vandaag. Specialist in keukenoplossingen Franke maakt van jouw keuken een kookparadijs. Want, geef nu toe, wie wil er geen keuken die op vlak van professionaliteit en gebruiksgemak maar ook qua design en elegantie tot de puntjes is uitgewerkt? Met deze features til jij je keuken naar een volgend level!

Een professionele keuken: comfort, efficiëntie en elegantie centraal

De veranderingen in ons leven waren – en zijn – voelbaar tot in de keuken. We gingen van hobbykok naar masterchef, en nu onze kookkunsten naar een hoger niveau getild zijn, mag onze keuken dat ook! Om aan onze hoge wensen en noden te voldoen, kiezen we steeds meer voor een professioneel ingerichte keuken waar kookcomfort, -efficiëntie, maar ook elegantie centraal staat, want de plaats waar je veel tijd doorbrengt, mag op z’n minst stijlvol ogen. Zo staat de Maris2gether – inductiekookplaat met strak naadloos geïntegreerd afzuigsysteem – garant voor praktisch en smaakvol koken. Geen zichtbare dampkap meer dus, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de keuken. Het Andy Chef-accessoire wordt jouw souschef in crime met zijn handgemaakte box, houten snijplank, chefsmes en RVS-afdruipbakje. Zo heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik zodat je snel en praktisch kan werken.

Om het kookplaatje compleet te maken tipt Franke haar RVS-werkbladen. Die worden al maar meer gesmaakt in de huiskeuken, want de tijd dat die enkel in grootkeukens te vinden waren, is voorbij. RVS is het materiaal bij uitstek dat uitzonderlijk goed bestand is tegen hitte en kou, en zo hygiënisch is. Onder andere de DiamantFinish en de ParelFinish zijn de ideale finishing touch. DiamantFinish zorgt ervoor dat het RVS-blad krasbestendig en eenvoudig schoon te maken is en de ParelFinish houdt ook vingerafdrukken, water en vuil tegen.

Het oog wil ook wat

In een professionele keuken als die van jou speelt ook het esthetische aspect een grote rol. Net als je outfit, moet ook in de keuken alles mooi bij elkaar passen. Met die ideologie creëerde Franke de Mythos-familie die dezelfde materialen en stijl doortrekt in de volledige collectie, van spoeltafel tot zeepdispenser. Jij kiest wat matcht in jouw keuken: alles uit RVS of Fragranit+? En in metaal wit, steengrijs, onyx of taupe?

Niet zomaar een kraan

Franke staat erom bekend al haar producten telkens te upgraden met multifunctionele features waarvan we dachten ze eigenlijk niet nodig te hebben, tot ze er zijn… There’s no way back! De Atlas Neo Sensor-kraan bestaat uit een laminaire straalregelaar die ervoor zorgt dat het water zeer stil en zacht loopt, een automatische waterstop om water te besparen én een infraroodsensor die in een zwaai water uit de kraan tovert. De Atlas Neo Sensor-kraan komt in RVS en industrieel zwart. Haar broertje, de Atlas Neo (zonder sensor), krijgt er nog een extra kleurlaagje bij: champagnegoud, antraciet of koper, want de tijd dat kranen enkel bestonden in chroomkleur is voorgoed voorbij.

Combineer stoer met chique

Franke gaat voluit voor rural chic: een nieuwe mix van landelijk en industrieel met strakke lijnen en een stoere, maar chique look & feel. Zo geeft de nieuwe kleur monochroom matzwart in Fragranit+ je spoeltafel en bijhorende kranen een premiumstatus. Omdat kraanwerk nog net iets royaler mag zijn, maken champagnegoud en koper je het hof. Als werkblad kiezen we nog steeds voor RVS met al haar praktische voordelen, maar dan met een iets ruwere handafwerking, zoals HandFinish waarbij je de penseelstrepen nog duidelijk ziet, of NatureFinish die nog kleine oneffenheden in kleur en structuur toont.

Grey is the new black

Grijs zal je het komende jaar niet alleen zien opduiken in je kleerkast, maar ook in de keuken, want Franke volgt de laatste trends op de voet. De tijdloze kleur vind je terug in de nieuwe Centro-familie, keuze uit 6 kleuren waaronder steengrijs en platinum. Deze grijstint is niet voor niets verkozen tot kleur van het jaar, want het is makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

De kleuren steengrijs en platinum zijn ook in elke ander Fragranit+ familie terug te vinden. Zo is de Kubus-spoelbak 2.0 met de Pescara-kraan een match made in kitchenheaven!

Waan jij je al in je nieuwe kookparadijs? Vind een verdeler bij jou in de buurt en/of download je gratis inspiratiebrochure.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan