Gespot: stijlvolle keukenoplossingen geïnspireerd door de 4 natuurelementen

Gepubliceerd op

De elementen water, aarde, lucht en vuur vormen de essentie van de natuur. Samen handhaven ze het delicate evenwicht op aarde. Keukenexpert Franke vertaalt deze perfecte wetenschap naar onze keuken door de natuurelementen te verwerken in haar ontwerpen. De vier elementen vullen elkaar naadloos aan, waardoor het hart van de woning gestroomlijnder en inclusiever wordt. Dat alles bovendien duurzaam en milieuvriendelijk is, is vanzelfsprekend. Ontdek de elementaire keuken en laat je inspireren door Franke’s innovatieve oplossingen.

Het element water 

In de wereld van keukens is water onmisbaar, of het nu tijdens het koken is of bij het schoonmaken. Kwaliteitsvolle kranen zijn belangrijk, en Franke toont aan dat ze ook esthetisch kunnen zijn. Zo heeft de Atlas Neo Sensor-kraan een strak ontwerp in volledig recyclebaar roestvrij staal, dat bovendien bestand is tegen beschadiging en corrosie. De handige bewegingssensor zorgt voor optimale hygiëne en heeft een start-stop-systeem voor een zuinig gebruik. Ook de Active-kraan heeft vooral een ecologisch karakter, dankzij de energie- en waterbesparende techniek.

Het element aarde

Het integreren van de natuur blijft een geliefde interieurtrend. Voor zij die dat graag willen benadrukken, biedt Franke diverse spoelbakken in organische tinten aan. Zo zijn bijvoorbeeld de Fragranite-modellen verkrijgbaar in een zachte, koffie-achtige kleur. Deze spoelbakken, waaronder het Kubus 2.0 Fragranite-model, zijn gemaakt van een hard en duurzaam materiaal dat voor 80% uit natuurlijk kwarts bestaat. Ze worden telkens afgewerkt met Sanitized® voor optimale hygiëne. Vraag hier je gratis inspiratiegids aan.

Het element lucht

De juiste afzuiging of dampkap zorgt voor een dampvrije keuken met een constant frisse geur. Franke weet als geen ander een stijlvol alternatief te bedenken dat bovenal uiterst functioneel is. De Mythos- en Maris Vertical Pro-dampkappen zijn een waardevolle toevoeging aan het keukendesign en worden verticaal aan de muur bevestigd. Het brede ontwerp, dubbele afzuigsysteem en de ingebouwde vetfilter zorgen voor een krachtige luchtreiniging. De innovatieve Sound Pro-technologie garandeert een fluisterstille afzuiging voor ultiem kookgemak.

Het element vuur

De kookliefhebber staat nergens zo graag als achter het keukenvuur. En hoewel vrijkomende geuren en dampen erbij horen, veroorzaken ze zelfs bij de doorgewinterde hobbyhok ongemak. Een dampkamp klaart de klus, maar het meestal logge toestel is al snel een storend element in het design. De 2Gether-reeks van Franke biedt een oplossing voor beide problemen, want de afzuiging wordt simpelweg mee in de kookplaat verwerkt. Dat de technologie beschikbaar is in verschillende toestellen uit het gamma – zoals in de Mythos- of Maris-reeks – maakt het geheel bijna volledig aanpasbaar aan ieders kook- en levensstijl.

Van de spoelbak en de keukenkraan tot de dampkap en praktische accessoires ... Franke begrijpt de keukenwensen van vandaag en brengt oplossingen die uitblinken in stijl, comfort en functionaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Doe ideeën op met deze gratis inspiratiegids en neem contact op met je dichtstbijzijnde dealer voor advies.

   

standaard