Gespot: stijlvolle dampkappen met slimme snufjes voor de hedendaagse keuken

Gepubliceerd op 05 October 2022

Wanneer je uitkijkt naar een dampkap voor je nieuwe of gerenoveerde keuken mag je best kritisch zijn. Vergeet de lelijke, luidruchtige toestellen van weleer. Een hedendaagse dampkap past bij de stijl van je keuken, werkt efficiënt zonder lawaai te maken en komt met handige extra’s. Voor je enthousiast gaat bestellen, ontdek je samen met ons de mogelijkheden. Zo kom je snel je ideale match op het spoor. Een verademing!

Maak slimme keuzes voor je leefkeuken

Welke dampkap je kiest, doet er wel degelijk toe. Want de keuzes die je maakt voor je keuken zijn tegenwoordig extra belangrijk. Een keuken is vandaag de dag veel meer dan een plek om te kokkerellen. We praten er bij met onze partner of huisgenoten. Weekplanningen krijgen er vorm, de kinderen maken er hun huiswerk en je ontvangt er gasten.

Daarom is een keuken naast praktisch, best comfortabel én stijlvol. Als het even kan, straalt ze ook de juiste vibe uit. Een aandachtspunt om mee te nemen als je een nieuwe dampkap uitkiest.

Dat hoeft helemaal geen opdracht te zijn. Fabrikanten zoals Franke werken aan oplossingen die uitblinken in stijl, comfort en functionaliteit. Hun dampkappen zorgen niet enkel voor schone lucht, maar brengen ook stijl in je keuken. Ontdek stijlvolle dampkappen voor de hedendaagse keuken.

De hedendaagse dampkap heeft het allemaal 

Een dampkap is een vaste waarde in onze keukens, en terecht. Het houdt je keuken vrij van ongewenste geuren en draagt zo bij tot je wooncomfort. Daarvoor heb je allang geen log, lawaaierig toestel meer nodig. De dampkappen van Franke hebben een strak design én ultramoderne technologie. Zo kan je onbezorgd voluit gaan achter je fornuis.

Het gesprek met je gasten loopt vlot, want je moderne dampkap maakt haast geen geluid. Bovendien blijft je signature dish een verrassing tot je trots de borden opdient, want je keuken geeft geen geuren prijs. En nee, niemand hoeft te weten dat je op het geïntegreerde scherm van je dampkap kookinstructies volgde. Je bent een natuurtalent, toch?

Sound Pro dampkappen: gefocust kokkerellen zonder lawaai

Hoe fijn is het als je dampkap efficiënt geurtjes verwijdert zonder luid gezoem. Je kan je dan volledig focussen op je kookkunsten, of elke andere activiteit in de keuken. Franke heeft dat goed begrepen. Hun Sound Pro dampkappen maken verrassend weinig geluid (4 tot 6 dB bij een maximaal vermogen) en zijn tegelijkertijd efficiënter en krachtiger dan ooit tevoren.

Ontdek de geluidsreducerende Sound Pro afzuigkappen.

Het geheim achter de stillere werking van deze afzuigkappen is de nieuwe Sound Pro ventilator. Door het geluidsniveau te beperken en hoogfrequentie geruis te verminderen, zorgt die ervoor dat je met plezier tijd doorbrengt in je keuken. Het huiswerk van je kind overlopen of gezellig bijpraten terwijl je soep staat te pruttelen? Kan perfect! Bekijk het filmpje en ervaar hoeveel stiller een Sound Pro dampkap is.

Het oog wil ook wat, en dat beseffen ze bij Franke. Hun premium geluidsreducerende Sound Pro dampkappen komen in tal van ontwerpen. Van roestvrijstaal tot zwart glas tot wit, en met installaties beschikbaar voor muren, plafonds of eilanden. Zo is er altijd een Sound Pro dampkap die bij jouw stijl en keukenontwerp past. En dan hebben we het nog niet gehad over de luxueuze functies, zoals aanpasbare ledverlichting, touchscreens, een 24-uurs ventilatie-optie, recirculatiestanden en energie-efficiëntieklasse A+.

Benieuwd? De Franke-verdelers adviseren je graag. Bezoek je dichtstbijzijnde verdeler en deel je keukenplannen.

Drip-Free: nooit meer vallende druppels in je kookpotten

Misschien is het jou al overkomen. Je bent aan het koken en opeens vallen er druppels water uit je dampkap. Zeker als de boosterfunctie van je inductiekookplaten aan staat, kan dit wel eens gebeuren. Vervelend! Daarom komt Franke met Drip Free, een innovatieve technologie die druppelvorming tegengaat.

De Style Drip Free dampkap in RVS van Franke heeft een breder paneelvlak en afzuigoppervlak, een schuin geplaatste filter en handig opvangbakje. Zo beschermt deze dampkap je keukenkasten en wanden optimaal tegen vochtigheid en warmte. Het glazen paneelvlak wordt verwarmd, waardoor er geen druppels in je kookpotten lekken. Maar ook de dampkap Maris Drip Free in zwart glas heeft anti-condenstechnologie die druppelvorming op het oppervlak tegengaat.

De AQ Sense afzuigkap: altijd zeker van een hoge luchtkwaliteit

Wil je 24 uur op 24 zeker zijn van een optimale luchtkwaliteit in je keuken? Een AQ Sense afzuigkap van Franke zorgt ervoor dat de lucht er altijd de juiste temperatuur en vochtigheid heeft én vrij is van onaangename kookgeurtjes. Daarvoor controleert deze dampkap voortdurend de VOS (vluchtige organische stoffen), de luchttemperatuur en de luchtvochtigheid.

Noem het gerust een zorgeloze oplossing. De afzuigkap met Air Quality Sensor technologie begint automatisch te werken zodra de luchtkwaliteit te laag is. Hij verwijdert meteen de vervuilde luchtdeeltjes en herstelt de frisse lucht. Is de luchtkwaliteit terug goed, dan schakelt de afzuigkap vanzelf uit. Zo verspil je geen energie. Je kan deze dampkappen niet alleen bedienen met je smartphone, maar zelfs met je stem (via Amazon Alexa, Google Home Assistant of Apple Siri).

Mag je dampkap gerust een eyecatcher zijn? Overweeg dan een schuine AQ Sense afzuigkap met geïntegreerd 21,5 inch beeldscherm. Surf op het internet, bekijk video’s of luister naar muziek terwijl je in de potten roert.

De kookplaat met ingebouwde afzuiging: subtiel en efficiënt

De 2-in-1-oplossing van Franke al ontdekt? Daarbij zijn kookplaat en dampkap één. De kookplaatafzuiging in je kookplaat voegt stijl, finesse en een vleugje moderne kunst toe aan je keuken. Tegelijk houdt het systeem je keuken vrij van damp en ongewenste luchtjes.

Maar er is meer. Een strakke inductiekookplaat met geïntegreerde kookplaatafzuiging zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de keuken. Geen dampkap boven het fornuis, da’s meer vrijheid bij het inrichten van je keuken. Meer vrijheid is er ook tijdens het koken. Dankzij het verzonken afdekrooster kan je je pannen vrij over de kookzones verschuiven, waarbij de afzuiging automatisch start wanneer dat nodig is.

Op zoek naar een stijlvolle dampkap voor je keuken, of een subtiele oplossing die geïntegreerd zit in je kookplaat? Ontdek het brede assortiment van Franke en laat je verbazen door toonaangevend design. Benieuwd naar de beste keuze voor jou? Neem contact op met je dichtstbijzijnde dealer en laat je adviseren. Download het inspiratiemagazine voor meer frisse keuken-ideeën.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan