Een nieuwe keuken? Ontdek 5 duurzame, slimme Franke-kranen

Gepubliceerd op

Ben jij de beste chef-kok van de straat of toch niet? Iedereen wil koken in een slimme keuken. Buiten jijzelf heeft ook de natuur baat bij de beste tools. Maak daarom van je praktische keuken ook een milieubewuste keuken met kranen die weten wat goed is voor Moeder Natuur. Van minder waterverbruik en energiebesparend tot lekker kraantjeswater… Ontdek de tips.

Vital: weg met flessenwater

Er bestaan vandaag al heel wat oplossingen om flessenwater voorgoed uit ons levenspatroon te bannen, maar de Vital filterkraan schrapt als filterkraan alle mogelijke tussenstappen. Geen filterkan of -fles meer, want deze slimme keukenmengkraan met Frankes gepatenteerde filtertechnologie zuivert water nog makkelijker, sneller en doeltreffender. Ook de look and feel van de Vital kraan in Chroom of Industrieel zwart sluit aan in iedere keuken.

Atlas Neo Sensor: don’t touch, just wave

Meer hygiëne en comfort, minder water- en energieverbruik: daar gaat de Atlas Neo Sensor-kraan voluit voor. Je bedient ‘m zonder hendel waardoor je enerzijds beschermd bent tegen de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen, en anderzijds bespaar je water. De kraan loopt slechts 30 seconden en stopt dan automatisch. Zo krijg je meer ‘grip’ op je keukenhygiëne en verbruik. Industrieel zwart of rvs bepalen mee de sfeer in de keuken.

Active Plus: halveer je waterverbruik

Niet alleen qua look, ook wat de features betreft is de Active Plus-kraan een waar paradepaardje in de keuken. Deze kraan staat volledig in teken van de ultieme waterbesparing. De Active Plus laat toe slechts 70% van het normale volume te verbuiken, maar heeft nog steeds een krachtige straal om te spoelen. Je kleurt je keuken in koper, brons, chroom of matzwart.

Orbit: energiebesparend vanaf de eerste druppel

De Orbit-kraan weet van aanpakken. Met een energiebesparingsfunctie krijg je altijd in het begin koud water. Wil je toch warm water? Dan moet je de hendel even herpositioneren. Zo spaar je heel wat energie uit. Daarbovenop is de Orbit-kraan ook nog eens voorzien van een waterbesparende bediening. Franke combineert voor het uitzicht van Orbit chroom met onyx, steengrijs of metaal wit. Ook rvs mag het rijtje vervoegen.

Mythos: spatvrij & muisstil

De keuken kan een hectische plek zijn, dus zorg je maar beter voor wat rust. De Mythos-kraan is voorzien van een laminaire straal, een technologie die het mogelijk maakt om volledig spatvrij en muisstijl water uit de kraan te laten lopen. Zo sluipt de kraan met haar strakke design in brushed rvs of industrieel zwart als een elegante en stille verschijning in je keuken.

Klaar voor een milieuvriendelijke en praktische keuken die bovendien ook goed is voor je portemonnee? Ontdek de mogelijkheden en vraag meer advies aan een expert.