De snelcursus 'topchef worden' van Franke

Gepubliceerd op 01 December 2021

Een goede professional herken je aan het materiaal. En hoewel er bij koken ook wel behoorlijk wat passie en talent bij komt kijken, maakt een degelijk uitgeruste keuken alle verschil. Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht en de torenhoge culinaire ambities en verwachtingen die daarmee gepaard gaan, selecteerde Franke de 5 must-have items voor een keuken – en een menu – die een topchef waardig zijn.

Andy Chef

Andy Chef: RVS afdruipbakje, houten snijplank met chefmes. Prijs: €350,90 incl. BTW. Box spoelbak: RVS 490 x 450 mm. Prijs: €482,60 incl. BTW. Orbit kraan: uittrekbare uitloop RVS. Prijs €324,36 incl. BTW.

1/ Een Andy

Een wat? Andy Chef is een toebehorenset die perfect in de Box®-unit past en zo zorgt dat je alle essentiële keukentools meteen bij de hand hebt. De Andy Chef-set bestaat uit een rvs-afdruiprekje, een chefmes en een knappe walnotenhouten snijplank. Alles netjes geordend in een handgemaakte box. Een subtiele souschef die je met z’n praktische aanpak zal bijstaan tijdens de chaos van het kerstdiner.

Zo’n Andy Chef toebehorenset laat zich trouwens ook heel makkelijk inpakken. Papiertje, strikje en pluim voor het meest originele cadeau onder de kerstboom!

Maris 2gether

Maris 2gether: inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging. Prijs: €2.239,50 incl. BTW.

2/ Een frisse neus

Een voortreffelijk menu bestaat uit een samenspel van goed uitgebalanceerde smaken en gerechten die elkaar aanvullen. Daarvoor is het belangrijk de neus vrij te hebben zodat je ten volle de belangrijkste kookzintuigen – smaak, zicht én geur – kan gebruiken om elke gerecht met een fris oordeel in te schatten en indien nodig bij te sturen.

De Maris 2gether inductiekookplaat heeft in het midden van de vier kookzones een ingebouwde afzuiging die vlak meeloopt met het glazen oppervlak en zo naast bijzonder efficiënt ook heel makkelijk in onderhoud is.

Afdruipmatje

Afdruipmatje: RVS/Neopreen 468 x 440 mm. Prijs: €107,10 incl. BTW.

3/ Een toemaatje

Toepasselijk voor een keuken toch, zo’n to(e)maatje? Een pak beter gevonden dan deze grap zijn de vele doeleinden die één eenvoudig afdruipmatje aankan. Je plaats hem dus niet alleen op de spoelbak om netjes de afwas te laten drogen, je kan hem zo ook gebruiken als onderlegger voor hete schotels en als extra werkplek. De gedroomde handige buddy die je door de feestdagen heen helpt en er ook nog eens goed uitziet met zijn roestvrij stalen staafjes.

Kea

Kea: afvalemmer geïntegreerd in werkblad. Prijs: €187,76 incl. BTW.

4/ Een poetshulp

Of toch twee handige ingebouwde extraatjes voor in de keuken die je helpen om tijdens een drukke kooksessie het overzicht te bewaren en alles hygiënisch te bereiden. De ingebouwde zeepverdeler Novita kan je in tweevoud installeren zodat je steeds handzeep en afwasmiddel bij de hand hebt. Met een simpele druk op de knop krijg je meteen zeep, geen gefriemel meer met kleine pompjes die je met handen glibberig van de rauwe kip of vis vast moet nemen.

Ook het vuilnisemmertje Kea helpt bij het proper houden van de keuken tijdens het koken: door z’n vlakke inbouw gaan de rand van de vuilnisemmer en het werkblad naadloos in elkaar over. Geen ribbels en boorden dus waar vuil in kan blijven steken en een nettere werkwijze doorheen de volledige service à la maison.

Vital kraan

Vital kraan: beweegbare uitloop Chroom/Gun metal. Prijs: €870,39 incl. BTW. Box spoelbak: RVS 530 x 510 mm. Prijs: €760,26 incl. BTW.

5/ Een open bar

Voor de eindeloze rij flessen die tijdens de feestdagen worden ontkurkt, kan je maar beter een gezond alternatief voorzien zodat het gezelschap – en de familiediscussies – mooi in balans blijven. Met de Vital-filterkraan zorg je voor een eindeloze stroom fris en gezuiverd water. De kleine filter elimineert niet alleen roest uit het water, maar ook bezinksel, vieze geuren en/of smaken en zelfs microplastics. Smakelijk drinken en koken met gezond en helder water.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan