De dorstlesser die een gezin tot 400 euro per jaar bespaart

Gepubliceerd op 26 April 2019

Wat overschakelen naar kraantjeswater een gemiddeld gezin kan opleveren? Een besparing van zo’n €400 per jaar én 500 plastic flesjes minder op de afvalberg. Franke ontwikkelde een kraan waar een filter in verwerkt zit. Zo is een aparte filterinstallatie niet meer nodig.

Het is een hot topic de laatste maanden: hoe dringen we de afvalberg terug? Een van dé pijnpunten is het gebruik van plastic flessen. Een makkelijke manier om alvast geen waterflessen meer te kopen, is overschakelen naar kraantjeswater. De Vital kraan van Franke beschikt over eeningebouwde filtercapsule die het leidingwater meteen zuivert. Bacteriën, microben, microplastics, roest, chloor, geurtjes, pesticiden, fosfaten, hormonen gaan eruit, de goede mineralen blijven behouden.

Hoe werkt de capsule?

De capsule is zo’n zeven centimeter groot en bestaat uit drie lagen:

  • De pre-filter: de eerste filterende laag houdt de grootste partikels tegen
  • Het membraan: deze laag heeft poriën van amper 0,3 micrometer, waardoor het bacteriën, virussen, microplastics en micropartikels tegenhoudt
  • Actieve koolstof: absorbeert chloor, geuren, smaken en andere stoffen die in water oplossen

De capsule zit in de kraan verwerkt, er is dus geen aparte filterinstallatie nodig. Eén filtercapsule is goed voor zo’n 500 liter water. Na 450 liter gaat een rood lampje branden om aan te geven dat de filter bijna verzadigd is. Vanaf 500 liter gaat het rood lampje flikkeren en is het tijd om de filter te vervangen.

Met of zonder extra kraan

De Vital kraan komt in drie uitvoeringen:

  • Alleenstaande filterkraan met zwenkbare uitloop: keuze uit chroom met gun metal (€410, 19 incl. btw) of industrieel zwart met RVS-look (€482,79 incl. btw)
  • Filterkraan met zwenkbare uitloop gecombineerd met eengreepsmengkraan met zwenkbare uitloop: keuze uit chroom met gun metal (€571, 12 incl. btw) of industrieel zwart met RVS-look (€638,65 incl. btw)
  • Filterkraan met zwenkbare uitloop gecombineerd met eengreepsmengkraan met beweegbare uitloop: keuze uit chroom met gun metal (€840, 95 incl. btw) of industrieel zwart met RVS-look (€925,25 incl. btw)

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan