Een keuken kopen: welke stappen doorloop je?

25/07/2023

Een nieuwe keuken kopen, het is een uitdaging waarbij heel wat komt kijken. Van het plannen en ontwerpen tot het vinden van de juiste materialen en apparatuur. Ontdek alvast de stappen die je doorloopt bij het aankoopproces van een keuken. Zo weet je perfect wat je te wachten staat als je straks je keuken gaat kiezen en kopen. Want voor deze aankoop ga je niet over één nacht ijs, toch?

1. Doe inspiratie op in een showroom

Vooraleer je kan beslissen welke keuken je gaat kopen, is het zaak om alle opties te bekijken. Een bezoek aan een toonzaal is hierbij van onschatbare waarde:

  • Je ziet welke keuzes er mogelijk zijn qua keukenstijl. Ook het verschil in materiaal en kwaliteit valt er meteen op.
  • Je krijgt een goed zicht op wat er allemaal mogelijk is: verschillende handgrepen, werkbladen, kastindelingen en nog veel meer.
  • In een showroom kan je meteen bij een keukenadviseur of binnenhuisarchitect terecht voor al je vragen.

Zin om eerst online wat inspiratie op te doen? Dan is een inspiratiegids altijd een goed idee!

2. Krijg advies op maat

Weet je niet goed hoe je jouw favoriete stijl omzet in een concreet ontwerp? Dan staan er in elke showroom steeds keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten klaar om je te helpen bij de verschillende keuzes. Leg je noden en wensen in geur en kleur uit, zodat je advies op maat krijgt. Op het einde van een gesprek met een keukenadviseur weet je vast welke richting je wilt uitgaan met je keuken.

Zo’n gesprek plan je best op voorhand in, zo heeft de keukenadviseur ruim de tijd om je te helpen. Maak hier alvast je afspraak.

3. Teken de keuken uit in 3D

Yes, je weet hoe je jouw nieuwe keuken wilt inrichten! Laat je ideeën door een binnenhuisarchitect in de showroom omzetten naar een concreet 3D-ontwerp. Je ziet je nieuwe keuken zo tot leven komen. Nadat je keuken uitgetekend is, weet je ook meteen het prijskaartje van je nieuwe keuken.

Probeer je liever zelf eerst je keukenidee in een 3D-ontwerp om te toveren? Met een online 3D-keukenplanner lukt dit in enkele stappen.

4. Laat je ruimte opmeten

Eens je akkoord gaat met het keukenontwerp en het prijskaartje, wordt er een datum geprikt waarop een binnenhuisarchitect je ruimte thuis komt opmeten. Zo ben je 100% zeker dat je keuken perfect aansluit op de voorziene ruimte.

5. Doe een finale bespreking

Na de opmeting wordt er een finale bespreking ingepland. Hier kan je eventueel nog wijzigingen doorgeven. Je wilt misschien toch liever voor goudkleurige handgrepen gaan in plaats van matzwarte? Je hebt alleszins nog ruimte om je keukenontwerp aan te passen vooraleer je keuken in productie gaat.

6. Laat je keuken installeren

Je keuken is intussen geproduceerd en klaar om geïnstalleerd te worden. De montage van je keuken neemt, afhankelijk van de grootte van de ruimte, zo’n 1 à 2 dagen in beslag. De monteurs komen ’s ochtends toe en zijn in de meeste gevallen op het einde van de dag al klaar. De keukenapparaten, zoals oven en vaatwasser, worden meteen aangesloten. Je kan dus direct genieten van je nieuwe keuken. Cheers!

Mag de zoektocht naar je nieuwe keuken beginnen? Ga dan langs in één van de toonzalen van DSM Keukens en ontdek hun ruime aanbod. De ervaren adviseurs begeleiden je graag bij je keuzes. Maak hier alvast een afspraak.

In samenwerking met DSM Keukens

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.