Welke keuken kiezen?

05/03/2024

Het culinaire aspect wint meer en meer aan belang, zelfs binnen een doorsnee gezin. En daarom is de keuken tegenwoordig het centrum van de woning geworden. De keuken moet niet alleen praktisch, sfeervol en onderhoudsvriendelijk zijn, maar daarenboven ook uitgerust met handige keukensnufjes en uiterst kwalitatief zijn zodat hij jarenlang kan meegaan.

Kies uw stijl

Klassiek of design? Een compacte keukenhoek of een royale leefkeuken? Liever een keuken in een landelijke stijl, klassiek, rustiek of modern en minimalistisch? Kies uw keuken volgens uw wensen en behoeften maar wees voorzichtig met modekleuren. Opteer liever voor een kleuraccent door gebruik te maken van decoratieve objecten, gordijnen of een likje verf.

Bepaal de juiste opstelling

In de keuken gebeurt er heel veel : eten klaarmaken, opbergen, afwassen, etenswaren spoelen, diepvriezen,… Een logische opstelling van de kasten en keukentoestellen is dan ook bijzonder belangrijk om het heen-en-weergeloop tot een minimum te beperken.

Recente keukensnufjes

Keukensnufjes en talrijke accessoires in uw droomkeuken zijn niet alleen handig, ze vergemakkelijken aanzienlijk uw keukenplezier waardoor koken nog leuker wordt : uittrekbare stopcontacten, apothekerskasten, liftdeuren, elektrische lades,…

Ook ergonomie is belangrijk

Uiteraard moet je keuken oogverblindend mooi zijn, maar hij moet ook op een ergonomisch verantwoorde manier ingericht zijn. Zorg bijvoorbeeld voor een werkblad dat aangepast is aan uw lichaamslengte, keukentoestellen op werkhoogte, een verhoogde vaatwasmachine en een voldoende diep werkblad.

In samenwerking met Dovy Keukens

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.